Овај дивни колач попут хлеба можете конзумирати за доручак, за ужину или за вечеру. Тако је мекан унутра а споља тврдих корица, укуса пуног квалитетног качкаваља који се растопио, још је лепши кад одстоји и буде компактнији. Сличан слатком колачу који је подједнако практичан и сличног су састава осим слатко/сланих састојака. Уколико се двоумите, ви направите обе врсте колача и нећете погрешити.

Потребни састојци:
- 2 јајета
- шоља ипо брашна белог пшеничног тип 500
- шоља кукурузног брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- пола кашичице соли
- шоља јогурта
- шоља млека
- 3 кашике путера
- 150 грама тврдог качкаваља
- 150 грама димљене печенице
- 1 црвена паприка
- 5-6 маслина са паприком
- бибер
- оригано
Брашно и прашак за пециво, најбоље просејте уколико можете, да би се што боље равномерно измешало. Умутите јаја и са додатком јогурта и млека можете замесити тесто тј. смесу за печење. На крају исецкајте на коцкице тврди сир, шунку, паприку и маслине на колутове. Зачините одокативно, оригано, бибер и со. Уживајте у овом дивном колачу и направите сопствену комбинацију сланих састојака. Основа остаје иста, слично проји а врсте сирева можете бирати као и сухомеснате састојке, поврће па чак и орашасте плодове можете додати. Мој предлог је да правите и печете истовремено и слатки и слани колач и ви имате здраву, практичну и укусну ужину за неколико дана.
Пријатно!
Сузана Марјановић


