Овај дивни колач попут хлеба можете конзумирати за доручак, за ужину или за вечеру. Тако је мекан унутра а споља тврдих корица, укуса пуног квалитетног качкаваља који се растопио, још је лепши кад одстоји и буде компактнији. Сличан слатком колачу који је подједнако практичан и сличног су састава осим слатко/сланих састојака. Уколико се двоумите, ви направите обе врсте колача и нећете погрешити. 

unplash.com  Направите слани колач  – векна хлеб!

Потребни састојци:

  • 2 јајета
  • шоља ипо брашна белог пшеничног  тип 500
  • шоља кукурузног брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • пола кашичице соли
  • шоља јогурта
  • шоља млека
  • 3 кашике путера
  • 150 грама тврдог качкаваља
  • 150 грама димљене печенице
  • 1 црвена паприка
  • 5-6 маслина са паприком
  • бибер
  • оригано

Брашно и прашак за пециво, најбоље просејте уколико можете, да би се што боље равномерно измешало. Умутите јаја и са додатком јогурта и млека можете замесити тесто тј. смесу за печење. На крају исецкајте на коцкице тврди сир, шунку, паприку и маслине на колутове. Зачините одокативно, оригано, бибер и со. Уживајте у овом дивном колачу и направите сопствену комбинацију сланих састојака. Основа остаје иста, слично проји а врсте сирева можете бирати као и сухомеснате састојке, поврће па чак и орашасте плодове можете додати. Мој предлог је да правите и печете истовремено и слатки и слани колач и ви имате  здраву, практичну и укусну ужину за неколико дана.

Пријатно!

Сузана Марјановић

Leave a comment