Рафаело штанглице су освежавајући лагани колач који можете брзо да направите како бисте се засладили или угостили драге особе. Није пуно сладак, хладан и стегнут се послужује и освежава. 

unplash.com Рафаело штангле – рецепт из домаће кујне

Потребно је:

 КОКОС КОРА

  • 5 беланаца и 2 кашике шећера;
  • 2 кашике брашна;
  • 150 gr кокоса;
  • 1 прашак за пециво;

Све састојке сјединити у компактну масу и излити у плех или тепсију за  печење. Након печења коре попрскати врелим млеком да упије како би кора била сочна.

ЖУТИ ФИЛ

  • 500 ml млека и 5 жуманаца;
  • 2 кашике брашна,
  • 150 gr шећера;

Посебно скувати

  • 1 пудинг од ваниле, сјединити и у врео фил;
  •  1 маргарин додати;

Од горе филовати  шлагом и  оставити да се стегне у фрижидеру. Веома брзо се прави, само је најбоље да одстоји да се охлади и затим стегне.

Хладан и свеж може се конзумирати по могућству више пута у мањим парчићима. Можете повећавати или смањивати количине састојака, посебно када је у питању шећер, маргарин и кокос, по вашој жељи. Можете већ овог викенда пробати нови рецепт и уживати у ручном раду из ваше кухиње.

Пријатно!

Сузана Марјановић

 

Leave a comment