Слана розен торта је идеалан предлог за празничну трпезу. Врло једноставно јело, без печења, кувања, мућења, а може бити креативно и веома укусно. Одлично послужење за госте као и за целу породицу – од малих до великих нико неће остати гладан. Осмислите верзију која вама одговара, импровизујте држећи се основних састојака рецепата и слана розен торба биће златно дело ваших руку. Идемо у набавку, па у припрему!

Састојци који су вам потребни:
- розен слане коре (8 танких кора)
- 200 грама ситног сира
- 200 грама павлаке
- 100 грама крем сира
- 4-5 киселих краставаца
- 200 грама мајонеза
- 3-4 кашика ајвара
- 150 грама качкаваља
- 200 грама шунке
- мало першуна
- Бели фил
Помешати сир, павлаку и мајонез док не добијете глатки бели фил и додајте мало першума. Бели фил вам представља основни фил подлогу. Додати сецкану шунку и рендани качкаваљ. Нека доминира бело!
- Црвени фил
Узмите неколико кашика белог фила и помешајте са неколико кашика ајвара. Нека доминира црвено!
- Зелени фил
Узмите неколико кашика белог фила и помешајте са ситно сецканим краставцима. Нека доминира зелено!
Мажите коре наизменично са белим, црвеним и зеленим филом.
На задњу кору премажите бели фил и нарендајте качкаваља или пармезана. Од горе можете додати сецкане маслине на колутове. И ваша слана торта је спремна! Оставите у фрижидер да се стегне.
Мешајте састојке, мажите коре како се вама допада, слажите коре и састојке да буду компактно сједињени и ваша тортица ће бити одличан и то велики празнични залогај.
Количине намирница можете одокативно кориговати по вашој процени.
Уживајте у јелу, пријатно!
Сузана Марјановић