Слана розен торта  је идеалан предлог за празничну трпезу. Врло једноставно јело, без печења, кувања, мућења, а може бити креативно и веома укусно. Одлично послужење за госте као и за целу породицу – од малих до великих нико неће остати гладан. Осмислите верзију која вама одговара, импровизујте држећи се основних састојака рецепата и слана розен торба биће златно дело ваших руку. Идемо у набавку, па у припрему!

 

Unplash.com

Састојци који су вам потребни:

  • розен слане коре (8 танких кора)
  • 200 грама ситног сира
  • 200 грама павлаке
  • 100 грама крем сира
  • 4-5 киселих краставаца
  • 200 грама мајонеза
  • 3-4 кашика ајвара
  • 150 грама качкаваља
  • 200 грама шунке
  • мало першуна
  • Бели фил

Помешати сир, павлаку и мајонез док не добијете глатки бели фил и додајте мало першума. Бели фил вам представља основни фил подлогу. Додати сецкану шунку и рендани качкаваљ. Нека доминира бело!

  • Црвени фил

Узмите неколико кашика белог фила и помешајте са неколико кашика ајвара. Нека доминира црвено!

  • Зелени фил

Узмите неколико кашика белог фила и помешајте са ситно сецканим краставцима. Нека доминира зелено!

Мажите коре наизменично са белим, црвеним и зеленим филом.

На задњу кору премажите бели фил и нарендајте качкаваља или пармезана. Од горе можете додати сецкане маслине на колутове. И ваша слана торта је спремна! Оставите у фрижидер да се стегне.

Мешајте састојке, мажите коре како се вама допада, слажите коре и састојке да буду компактно сједињени и ваша тортица ће бити одличан и то велики празнични залогај.

Количине намирница можете одокативно кориговати по вашој процени.

Уживајте у јелу, пријатно!

Сузана Марјановић

 

Leave a comment