Децембар је увелико у току као и припреме за породичну празничну трпезу. Да ли правити класично јело или пробате нешто ново, другачије – вечита дилема за домаћице. Ја сам желела за новогодишње празнике нешто ново да припремим стога сам истраживала рецепте на слатке теме и додала своју идеју и тако је настала црвена киндер торта. Слатка, квалитетна а лагана за прављење. Кекс, бруснице, малине, јагоде, вишње са киндером – може само да буде велики гурманлук и ништа мање. Пробајмо заједно и обрадујмо породицу, пријатеље, госте!

Материјал који вам је потребан за следећи рецепт:
За први слој;
- 300 – 350 грама млевеног кекса
- 150 грама маслаца или маргарина за колаче
- 150 ml млека
Кекс, маслац и млеко сједините и обликујте у прву кору у калуп торте. Набавите одговарајући калуп тако да сједињена маса може да се лепо стегне у фрижидеру. Битан вам је калуп буде одговарајући да се одваја од плеха испод торте како би маса добила прави облик.
За други слој:
- 400 грама црвеног воћа – малине, јагоде, вишње, бруснице
- 1 ванилин шећер
- пола кесице желатина са 2 кашике воде како би он набубрио
Воће, ванилин шећер прокувајте, изгњечите и додајте набубрели желатин.
Трећи слој:
- 150 грама киндер чоколаде
- 150 грама крем сира
- 300 ml слатке павлаке
- пола кесице кремфикса
- 3 киндер буено чоколадице а може и 4
- неколико сецканих лешника
Киндер чоколаду отопите, па помешајте са крем сиром. Слатку павлаку и кремфикс умутите чврсто, па додајте смесу крем сира и киндер чоколаде и сједините шпатулом. Додајте издробљене киндер буено чоклоладе и лешник по жељи. Сипајте преко воће слоја.
Ганаш/ глазура прелив:
- 100 gr црне чоколаде
- 100 gr беле чоколаде
- 120 ml слатке павлаке
За глазуру – слатку павлаку загрејте па прелијте преко беле и црне чоколаде које су у одвојеним посудама, оставите да се отопе па промешајте.
Преко торте сипајте прво тамни ганаш, па бели и можете мало помешати да буде шарени црно бели фил прелив попут еуро крема.
Украсите по жељи. Ја сам одабрала куглице чоколаде у којима је зрно кафе да поређам по ободу торте са мало сецканог лешника а у средини шарене перлице.
Оставите вашу тортицу да се стегне у фрижидер и биће право мало ремек дело.
Уживајте у новогодишњим ђаконијама трпезе, мало одушка и који килограм неће шкодити током неколико празничних дана.
Уђимо у 2025. годину отвореног великог срца и испуњене душе!
Пријатно!
Сузана Марјановић