Децембар је увелико у току као и припреме за породичну празничну трпезу. Да ли правити класично јело или пробате нешто ново, другачије –  вечита дилема за домаћице. Ја сам желела за новогодишње празнике нешто ново да припремим стога сам истраживала рецепте на слатке теме и додала своју идеју и тако је настала црвена киндер торта. Слатка, квалитетна а лагана за прављење. Кекс, бруснице, малине, јагоде, вишње са киндером – може само да буде велики гурманлук и ништа мање. Пробајмо заједно и обрадујмо породицу, пријатеље, госте!

unplash.com Преслатка црвена торта пуна киндера и киндер буена!

Материјал који вам је потребан за следећи рецепт:

За први слој; 

  • 300 – 350 грама млевеног кекса
  • 150 грама маслаца или маргарина за колаче
  • 150 ml млека

Кекс, маслац и млеко сједините и обликујте у прву кору у калуп торте. Набавите одговарајући калуп тако да сједињена маса може да се лепо стегне у фрижидеру. Битан вам је калуп буде одговарајући да се одваја од плеха испод торте како би маса добила прави облик.

За други слој: 

  • 400 грама црвеног воћа – малине, јагоде, вишње, бруснице
  • 1 ванилин шећер
  • пола кесице желатина са 2 кашике воде како би он набубрио

Воће, ванилин шећер прокувајте, изгњечите и додајте набубрели желатин.

Трећи слој: 

  • 150 грама киндер чоколаде
  • 150 грама  крем сира
  • 300 ml слатке павлаке
  • пола кесице кремфикса
  • 3 киндер буено чоколадице а може и 4
  • неколико сецканих лешника

Киндер чоколаду отопите, па помешајте са крем сиром. Слатку павлаку и кремфикс умутите чврсто, па додајте смесу крем сира и киндер чоколаде и сједините шпатулом. Додајте издробљене киндер буено чоклоладе и лешник по жељи. Сипајте преко воће слоја.

Ганаш/ глазура прелив: 

  • 100 gr црне чоколаде
  • 100 gr беле чоколаде
  • 120 ml слатке павлаке

За глазуру –  слатку павлаку загрејте па прелијте преко беле и црне чоколаде које су у одвојеним посудама, оставите да се отопе па промешајте.

Преко  торте сипајте прво тамни ганаш, па бели и можете мало помешати да буде шарени црно бели фил прелив попут еуро крема.

Украсите по жељи. Ја сам одабрала куглице чоколаде у којима је зрно кафе да поређам по ободу торте са мало сецканог лешника а у средини шарене перлице.

Оставите вашу тортицу да се стегне у фрижидер и биће право мало ремек дело.

Уживајте у новогодишњим ђаконијама трпезе, мало одушка и који килограм неће шкодити током неколико празничних дана.

Уђимо у 2025. годину отвореног великог срца и испуњене душе!

Пријатно!

Сузана Марјановић

Leave a comment