Овогодишњи, 51. ИНФАНТ – Интернационални фестивал алтернативног и новог театра, одржаће се од 14. до 18. јуна у Новом Саду – у Српском народном позоришту и Позоришту младих.

У избору селектора Александра Поповског, у такмичарској селекцији ове године су четири представе: 14. јуна ,,Свет без жена” – ауторски пројекат Маје Пелевић и Олге Димитријевић (Битеф фестивал и Центар за културну деконтаминацију, Београд), 16. јуна ,,Сирано” у режији Горчина Стојановића (Југословенско драмско позориште, Београд), 17. јуна ,,Хамлет – дан убиства” у режији Марјана Нећака (Народни театар Битола/Северна Македонија) и 18. јуна ,,Збиља” – ауторски пројекат Томислава Шобана (Хрватско народно казалиште, Загреб/Хрватска). Све представе из такмичарске селекције почињу у 19.30.

 

У делу пратећег програма ИНФАНТ-а, који ће бити на Камерној сцени СНП-а, све представе почињу у 21 сат. Публика ће најпре 14. јуна гледати ,,Да бар нисам женско” у режији Владана Ђурковића (Бео Арт продукција), потом 18. јуна ауторску представу Марије Меденица ,,Неодустајање” (Савез драмских уметника Војводине и СНП), те током лета фестивалску продукцију ,,Смрт куца”, коју по тексту Вудија Алена припрема Никола Завишић. У пратећем програму у Позоришту младих 14. јуна биће изведен ,,Контрабас” у режији Владана Ђурковића, а 15. јуна ,,Брак – мрак” у режији Тее Пухарић. Обе представе почињу у 20 сати.

Карте у зависности од представе стају од 800 до 1000 динара и већ се продају у СНП-у. Током целог фестивала, у фоајеу Велике сцене СНП-а, публика ИНФАНТ-а моћи ће да види изложбу ,,Лего из Новог Сада” аутора Данила и Матеја Бојата, која ће открити како су ЛЕГО чикице из Новог Сада кренуле у свет. Отварање ће бити 14. јуна, од 19 сати.

Више о представама можете пронаћи на официјалном сајту Фестивала.

Leave a comment