Младен Митровић, Нишлија, иначе студент докторских студија на Универзитету на Приморском, био је део програма “Блендед Интенсиве Программе Крас 2024”, који је био организован од стране Факултета за туристичке студије – Туристица, Универзитета на Приморском, Словенија, а који је подржан од стране Ерасмус + програма ЕУ.

Нишлија део комбинованог интензивног програма у Мирен Красу

Нишлија део комбинованог интензивног програма у Мирен Красу

“Овај програм није био само обичан академски догађај, већ право путовање кроз свет туризма, одрживог развоја и предузетништва, посебно фокусирано на изазове који се јављају у руралним подручјима. Локација на којој се одвијао програм, Темница на Красу, пружила нам је инспиративно окружење које је додатно обогатило наше искуство” – истиче Младен Митровић, Нишлија, иначе студент докторских студија на Универзитету Приморска.

Он додаје и да је програм био посебно конципиран: “Програм је био динамичан и разноврстан, обухватајући предавања на теме попут одрживог развоја, иновација, предузетништва, у контексту туризма. Али оно што је посебно било драгоцено јесте што смо своје теоријско знање могли да применимо на терену. Посете локалним туристичким дестинацијама и интеракција са локалном заједницом омогућиле су нам да стекнемо практично искуство и да дубље разумемо комплексност изазова са којима се рурална подручја суочавају.”

Младен истиче своју захвалност и ментор професору Дејану Крижају и његовом тиму.

Извор: Стартуј

Leave a comment