После пет година балет „Ромео и Јулија” поново на сцени Српског народног позоришта

Балет  „Ромео и Јулија”, се на сцени Јован Ђорђевић изводи у среду, 5. јуна и у петак, 7. јуна, с почетком у 19 часова. 

После пет година балет „Ромео и Јулија” поново на сцени Српског народног позоришта

Српско народно позориште 460-годишњицу Вилијема Шекспира обележава извођењем балетске представе „Ромео и Јулија”, на музику С. Прокофјева и према тексту истоимене Шекспирове драме. Балет „Ромео и Јулија”, у кореографији и режији Константина Костјукова, заказан је за среду, 5. јун и петак, 7. јун, на сцени ,,Јован Ђорђевић” у Српском народном позоришту, оба дана са почетком у 19 часова. Први пут у овој сезони новосадска публика биће у прилици да ужива у овој балетској представи, и то након тачно пет година од последњег извођења.

У улози Јулије први пут ће наступити солисткиња Катарина Кљајић, док су остале улоге поверене Самјуелу Бишопу, Андреју Колчерију, Давиду Груосоу, Артемију Макарову, Дмитрију Арбузову, Јелени Вукадиновић и другима. Учествују ансамбл Балета СНП-а, Оркестар Опере СНП-а, под диригентском палицом Микице Јевтића, и ученици Балетске школе у Новом Саду. Комплетну поделу можете погледати ОВДЕ.

Према речима кореографа Константина Костјукова, овај популарни балет СНП-а „носи велику поруку за све заљубљене, да љубав, ако је искрена и јака, може да се супротстави и најјачим силама“, јер је идеја да се ангажују сва чула публике, увлачећи их у један аутентичан свет. Он је, сачувавши најважније делове ове Шекспирове трагедије, уз поштовање либрета који су сачинили Леонид Лавровски и Сергеј Радлов, маштовито разигравао представу занимљивим сценским упризорењима, попут упечатљивих сцена мачевања завађених страна, које обилују не само наговештајем зле коби и насилништвом, него и благим хумором измамљујући снагу експресије помешану са лирским доживљајем и изражајношћу.

Улазнице могу да се купе на билетарници Српског народног позоришта, онлајн путем сајта, као и путем мобилне апликације.

Leave a comment