Финале Европске школе дебате по јубиларни 10. пут

Треба ли ограничити време коришћење мрежа млађима од 16 година или не – расправа је која се одвила у Народној скупштини Србије као финале Европске школе дебате пред више од 150 средњошколаца и студент из целе Србије. Два тима састављена од најуспешнијих полазника јубиларне 10. школе дебате одличним аргументима представили су све „за“ и „против“ овакве одлуке.

Финале Европске школе дебате по јубиларни 10. пут

Жири су чинили амбасадор Европске уније Емануеле Жиофре, министарка европских интеграција Тања Мишчевић и дебатна тренерица из Отворених комуникација Теодора Решетар.

Жири, пред којим је био веома тежак задатак, одлучио да су представници опозиције за длаку били бољи у аргументовању својих позиција.

Амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофе захвалио је учесницима на сјајним аргументима.

„Ово што сте ви показали данас, свакодневни је посао у Бриселу. Били сте одлично и чини ми се да су сви учесници заслужили награду и пут у Брисел“, рекао је амбасадор Жиофре.

Министарка Тања Мишчевић похвалила је дебатере и искористила прилику да им, као бивше или будућа професорка, да неколико савета.

Председница одбора за ЕУ интеграције Скупштине Србије Елвира Ковач поздравила је учеснике финалне дебате и полазнике овогодишње школе.

Европска школа дебате је пројекат који реализују ЕУ инфо мрежа Делегације Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца и студената о Европској унији, процесу европских интеграција и вештини дебатовања.

Школу дебате је у претходних десет година похађало више од 1000 средњошколаца и студената из преко 30 градова и општина широм Србије, а организовано је више од 40 јавних дебата.

Више информација о Европској школи дебате можете наћи овде.

Leave a comment