Концерт бендова Void Droid, Killo Killo Banda, Шајзербитерлемон и Зое Кида одржаће се у четвртак 9. маја у 20 часова у СКЦНС Фабрици, на Булевару деспота Стефана 5. Овај концерт организован је у склопу манифестације „Ритам Европе!“ а улаз је бесплатан.

Ритам Европе!2024.

Грчки бенд Void Droid настао је 2012. године. Њихов демо из 2013, „Void Droid“ сместио их је на компилацију “Sons of Sabbath Vol II”, која је објављена под британском етикетом Metal Hammer. Бенд је након овог побрао бројне позитивне критике у локалној штампи. Након овога, њихови утицаји постали су израженији што је довело до објављивања првог ЛП-ја, „Terrestrial“ (2016), који је био пример савршене мешавине грува, хеви рока и јужњачког метала. Локална штампа их је још једном похвалила, а испоставило се да број поштовалаца њихове музике убрзано расте.
Њихово треће и најновије издање, „Bipolar“ из 2020. године представљено је у најзначајнијим домаћим часописима, чиме су стекли велико поштовање на грчкој сцени.

Музика овог бенда је заснована на привлачним рифовима, незаборавним мелодијама и вокалним линијама, комбинујући хеви страну музике са фолк елементима, чиме стварају јединствен звук. Бенд је делио бину са бројним великим именима, као што су: Monster Magnet, Orange Goblin, Unida, Sasquatch, Nightstalker, Planet of Zeus, Villagers of Ioannina
City, Need и Puta Volcano, а наступали су и на некима од највећих фестивала у Грчкој, међу којима су Street Mode, Los Almiros, New Long, Ziria и многи други.
Војислав Малешев, такође познат као Killo Killo, је певач и кантаутор из Новог Сада. Укључен је у више међународних и овдашњих музичких пројеката. Ипак, његов пројекат, Killo Killo Banda, прети да по квалитету и популарности превазиђе све досадашње. Музика коју он прави, са осталим члановима групе, базирана је на изворнoj реге музици, а садржи елементе различитих музичких праваца, од рок стеди и денс хола, до типичних карипских стилова и ска музике. Неретко се умеша извук балканског соула и веома емотивног, самотњачког блуза.
Групу чине снажне музичке индивидуе, које су током година заједничког музицирања креирале инспирисан и продуктиван тим за нова дела са све моћнијом енергијом која кроз музику допире све дубље у умове и чула слушалаца. До сада су објавили дигитални ЛП под називом "Amongst The People", потом други студијски албум под називом “Берба”, трећи студијски албум “Ипак борба” и актуелни албум “Победа је бити човек” који је 2021. године објавио СКЦНС.
Шајзербитерлемон је београдски алтернативни рок бенд формиран 2014. године.
Дебитантски ЕП су самостално објавили 2017, а први албум “Иза наших зидова” објавио је загребачки Geenger Records две године касније. Популарни “Шајзери” су привукли пажњу музичке јавности у региону својим енергичним наступима и фасцинантним видео спотовима и појављивањем на “Хали гали” компилацији, албуму који је окупио
најактуелније младе бендове у Београду. Свирали су на многим значајним фестивалима на простору бивше Југославије и шире, а њихов други албум “На дугачким пољима”, објављен 2022. године као заједничко издање загребачког Geenger Records-а и београдске Поп депресије, освојио је критику и публику и “зацементирао”
Шајзербитерлемон као један од најзначајнијих српских бендова нове генерације.

Најновији сингл Шајзера, "Док пожар окружује град", објављен је почетком 2024. године у оквиру компилације "Хали гали вол.2". Тренутну поставу бенда чине Јован Сибиновић, Ана Ђуровић, Константин Јанковић и Марко Обрадовић. Зое Кида присутна је као кантауторка и интерпретаторка на домаћој музичкој сцени преко
двадесет година. Најпре као чланица алтернативног бенда Mistake Mistake, а затим као оснивач и дугогодишњи члан групе Земља Грува. Почетком 2022. године учешћем на такмичењу Песма за Евровизију са нумером „Бејби“ најавила је своју соло музичку
каријеру, а током 2023. објавила je синглове “Жена дете”, “Сунце”, “Воли ме” који најављују ЕП и албум чија издање очекујемо у 2024.
Музички стил Зое Кида представља вешт спој елемената соулa, р'н'б-ја, функа, попа, афро жанрова и актуелних музичких трендова и тенденција. Музичка еклектика, препознатљив вокал, јака енергија и специфична појавност на сцени, су карактеристике због којих је публика разних генерација воли и подржава.

Leave a comment