Право на Ухвати филм на волонтирање!

Међународни филмски фестивал Ухвати филм тражи волонтере/ке за послове превођења. Сви који имају одлично знање енглеског или другог страног језика (са формалним или практичним искуством) могу да
 е пријаве до 13. маја попуњавањем упитника на линку и тиме дају допринос друштвеним променама и неговању вредности толеранције, различитости и равноправности.

Право на Ухвати филм на волонтирање!

Волонтери ће бити ангажовани за послове превода са енглеског или другог страног језика на српски и обратно (дијалог листе филмова, синопсиси филмова, симултано превођење разговора са ауторима након пројекције филмова), у периоду мај-октобар. Волонтирање ће се организовати онлајн, сем у октобру месецу кад ће постојати могућност да волонтери буду ангажовани и на самом догађају.
Поред искуства у превођењу, волонтери ће бити потписани за сваки превод који ураде, добијају прилику да премијерно одгледају неке од сјајних филмова, друже се са сјајним тимом и гостима, а на упит могу добити и потврду о волонтирању, а по потреби и препоруку са описом задужења и ангажовања.
Сви пријављени, могу очекивати мејл од организатора фестивала Ухвати филм већ од 15. маја. Филмски фестивал Ухвати филм перспективе мења већ 22 године, а волонтерски програм фестивала постоји већ десет година. До сада, ангажовано је преко 150 волонтера/ки из целе Србије. Сви су истакли да им је то било јединствено и оригинално искуство, у којем су стекли нова знања и увиде и заиста разумели колико је важно да сваки појединац начини промене у себи и свету око себе.
Ухвати филм једини је регионални филмски фестивал о инвалидности, али и најприступачнији филмски фестивал у региону. Одржава се са циљем афирмације домаћих и иностраних играних, документарних и анимираних филмова, чији су актери особе са инвалидитетом, као и промоције могућности и изазова особа са инвалидитетом (са посебним освртом на вишеструко маргинализоване групе) кроз уметност.
Више детаља, можете наћи и на званичном сајту Фестивала.

Leave a comment