Предавање „Будућност медија – трендови у САД“

Предавање „Будућност медија – трендови у САД“

Позивамо вас на предавање „Будућност медија – трендови у САД“ које ће одржати светски позната ауторка проф. др Ники Ашер са Универзитета у Сан Дијегу, у понедељак 18. марта 2024. године, од 15 до 16 часова, у Кино сали Филозофског факултета (Зорана Ђинђића 2).
Предавање о будућности медија, савременог новинарства, медијских трендова у САД-у и борби против дезинформација у организацији организују Одсека за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду и Амбасаде САД у Србији.
Проф. др Ники Ашер је ванредна професорка на Универзитету у Сан Дијегу на одсеку за комуникационе студије, професорка на постдипломским студијама на Универзитету Илиноис и виша сарадница у Центру за новинарство и слободу Open Markets Institute. Истраживање проф. Ашер фокусира се на нову технологију, политику и медије, са посебним фокусом на то како моћ, неједнакост и економија утичу на вести и информационо окружење. Њен тренутни рад разматра како политичка пристрасност и промене у савременом новинарству угрожавају демократске институције. Ауторка је три књиге Вести за богате, беле и плаве: како место и моћ искривљују америчко новинарство; Прављење вести у „Њујорк тајмсу“ и Интерактивно новинарство: хакери, подаци и код.
Више информација о проф. Ашер: https://www.nikkiusher.com/

 

Leave a comment