од 8. до 10. марта 2024. године

Удружење студената технике Европе, БЕСТ Београд и ове године, по 17. пут организује пројекат „Београдски Дани Инжењера”.

Београдски Дани Инжењера – место где се идеје претварају у иновације

Пројекат ће се одржати од 8. до 10. марта 2024. године и састојаће се из едукативног и такмичарског дела.
У петак, 8. марта, након свечаног отварања пројекта, студенти посетиоци ће имати прилику да обиђу Сајам иновација, на ком ће бити представљени иновативни производи и уређаји из света науке и технологије.
Такође, биће организоване и едукативне радионице намењене такмичарима за развијање личних
вештина и интеракцију са представницима компанија.
Такмичарски део сајма биће одржан 9. и 10. марта 2024. године. Такмичење је намењено студентима природно-математичких и техничко-технолошких факултета Универзитета у Београду, тимског је карактера и обухвата две категорије: Студија случаја и Иновативни дизајн.
У категорији Студија случаја која ће се одржати 9. марта, задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири.
Иновативни дизајн је категорија која ће бити наредног дана, 10. марта, у којој се од тимова захтева да осмисле уређај, односно технологију којом се на најефикаснији начин може решити проблем на задату тему,  коју затим презентују пред стручним жиријем.
Циљ Београдских Дана Инжењера је да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера и испољавање креативности. Поред тога ретка је прилика да имају увид у могућност практичне примене знања које стекну током школовања, као и могућност да
неформално остваре контакт са послодавцима и бројним компанијама што им овај пројекат омогућује.
Пријаве за учешће на такмичарском делу „Београдских Дана Инжењера” биће отворене од 8. до 23. фебруара на сајту bdi.best.rs, где можете пронаћи и више информација о пројекту.
О нама
BEST (eng. Board of European Students of Technology) окупља студенте инжењерских усмерења са 85 универзитета из 30 земаља Европе. Организација постоји од 1989. године и њен главни циљ је да омогући повезивање, комуникацију и размену студената технике из свих делова Европе.
Удружење студената технике Европе — БЕСТ Београд, је аполитична, непрофитна и волонтерска организација која више од 20 година доприноси развоју студената техничко-технолошких и природно- математичких факултета Универзитета у Београду. За више информација о нашим пројектима, мисији и визији организације посетитие сајт БЕСТ Београд.

Leave a comment