Протеклих дана је у Крагујевцу одржан Акцелератор, први сегмент бесплатне Академије предузетништва 4.0, пројекта који реализује Асоцијација за афирмацију културе уз покровитељство НЦР Фондације.

Четврта бесплатна Академија предузетништва окупила 25 младих људи из целе Србије

Четврта бесплатна Академија предузетништва

Учесници Академије предузетништва су млади амбициозни људи из различитих градова Србије, који желе да стекну нова знања и унапреде вештине неопходне за успешно пословање. За неке од њих учествовање у овом програм представља корак ка остварењу дугогодишњег сна о покретању сопственог, а за друге неопходна подршка за унапређење постојећег бизниса.

Извршни директор и оснивач Асоцијације за афирмацију културе Андреј Баланч захвалио се граду Крагујевцу на подршци коју већ другу годину за редом пружа Академији. Посебну захвалност исказао је НЦР фондацији која је препознала важност и снагу којом и млади и предузетништво чине насе друштво бољим. Баланч је подсетио да је данас први од четири сегмента четврте генерације Академије предузетништва. Као и претходних година, теме које ће стручни и искусни предавачи приближити полазницима су пажљиво и плански биране како би испратили све најновије трендове у пословању. Циљ пројекта је да подстакнемо економски развој кроз оснаживање младих, буђење предузетничког духа, ослобађање њиховог потенцијала и иновативности, преношење вештина и знања у вези конкуретног коришћења дигиталних алата и савремених пословних процеса. Полазници су млади из свих делова Србије који ће покушати да пронађу свој пут у предузетничким водама, да иду ка самозапошљавању и на самом крају Академије имаће прилику да своје идеје представе стручном жирију и потенцијалним инвеститорима, рекао је Андреј Баланч.

У име града Крагујевца присутне је поздравио Стефан Јовановић, члан Комисије Привременог органа града Крагујевца који је захваливши се Асоцијацији за афирмацију културе што је Крагујевац домаћин програма, свим учесницима пожелео пуно успеха у стицању знања.

Полазницима се обратила и прошлогодишња победница Христина Лазаревић Милошевић из Крагујевца која је апликацијом „Избегни адитиве“ остварила огроман успех и данас је присутна у преко 170 земаља. Христина је поделила своје почетне изазове, успехе и неуспехе, истичући важност учења из њих. Говорила је и о томе како је Академија била кључна тачка, охрабривши све полазнике Академије предузетништва 4.0.

Чињеница да се бесплатна Академија предузетништва одржава већ четири године за редом сведочи о њеном значају и утицају на читаву заједницу, али и посвећеност Асоцијације за афирмацију културе и НЦР Фондације подршци и развоју предузетничке културе у Србији.

 

Leave a comment