КОНТЕХ 2024: Прослава 18. рођендана КОНТЕХ-а Сајам пословних могућности и стручних пракси

КОНТЕХ 2024

У жељи да настави своју традицију повезивања студената електротехнике са водећим компанијама из области инжењеринга, Сајам пословних могућности и стручних пракси – КОНТЕХ, заказан је за 13. и 14. март 2024. године. Овогодишње издање обећава нову димензију каријерног развоја, прослављајући 18 година успешног реализовања. Први пут ове године, КОНТЕХ ће трајати пет дана, обухватајући Академске дане од 6, 8. и 9. марта, а затим кулминирајући Сајам 13. и 14. марта 2024. године. Ова проширена прослава наглашава посвећеност организатора пружању обимне подршке студентима у изградњи њихових будућих каријера.
Академски дани, који се по први пут уводе као иновативан додатак у сарадњи са Научно- технолошким парком Нови Сад, пружајући студентима тродневни програм богат разноврсним активностима. Панел дискусија, као и академски викенд који укључује предавања компанија и
студије случаја обећавају учесницима дубинско разумевање актуелних тема, док ће интеракција с предавачима и стручњацима из индустрије омогућити непосредну размену идеја. Такође, уз панел дискусију 6. марта, имаћете прилику да присуствујете Дану отворених врата Научно-технолошког парка Нови Сад. У склопу предавања ће такође бити NGO зона, StartUp зона и Speed dating зона где ће студенти имати прилику да се упознају са невладиним организацијама као и StartUp- овима. Док ће уз опуштену атмосферу у Speed dating зони студенти имати прилику да поставе питања представницима компанија у вези CV-ја, посла као и свега што их буде занимало.
CV i LinkedIn радионице ће бити 5. марта, заказани непосредно пред Сајам, посвећени су обуци младих за правилно писање CV-ја и LinkedIn -а. Ове обуке имају за циљ да припреме студенте да се истакну у процесу запошљавања и изграде своје професионалне путеве.
Током петодневног догађаја, преко 30 компанија представиће се студентима кроз непосредни контакт, промоцију и помоћу промотивног материјала. Студенти ће имати прилику да на сајту konteh.org уруче свој CV у базу доступној свим компанијама учесницама током наредне
године.
Поред иновације у увођењу петодневног КОНТЕХ-а, још једна иновација јесте EESTEC зона која нуди богат спектар активности укључујући шах, gaming kutak, podcast i "change my mind" кутак, разноврсне квизове, као и прилику да се дружите са бројним EESTEC-овцима који су ту да вам пренесу дух EESTEC-а, а који ће вас увести и боље вам приближити саму организацију која дуги низ година организује овај догађај.
Више информација као и саму пријаву на Академске дане КОНТЕХ-а можете пронаћи на сајту konteh.org и друштвеним мрежама Инстаграм и Фацебоок.

Leave a comment