Јављам Вам се испред Београдске отворене школе, организације цивилног друштва, која организује Зелене разговоре посвећене младима под називом „Клима ће променити све(т)“. Догађај ће окупити младе различитих узраста, занимања и интересовања, те се надамо да ћете бити расположиви да проследите позив младима са којима имате остварену сарадњу у нади да ће бити део нашег догађаја.

Клима ће променити све(т)_Београдска отворена школа

КАДА И ГДЕ?

Догађај се одржава 7. марта у простору Фабрика, Поенкареова 32 (Бул. Деспота Стефана 115), Београд, са почетком у 11 часова.

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИШ?

Све што је потребно јесте да попуне кратку пријаву на ОВОМ линку.

ЗАШТО СУ КЛИМАТСКОЈ БОРБИ ПОТРЕБНИ БАШ МЛАДИ?

Климатске промене су тема о којој је важно остати информисан/а, будући да су управо млади ти који ће наставити свој живот у измењеним климатским условима. Климатске промене доводе до бројних последица, од пораста температуре и учесталих топлотних таласа, топљења ледених капа и глечера, преко пораста нивоа мора, великих суша и разорних олуја, али се не остварују на исти начин у сваком региону, нити на исти начин утичу на сваког појединца. Подручје Балкана се брже загрева од глобалног просека, а Србија је, према истраживањима, најрањивија на климатске промене у региону.

Климатске промене утичу на здравље свакога од нас – без обзира на то који факултет студирамо, чиме желимо да се бавимо, или како и где да живимо. Ово је управо и наша предност, јер нам је свима познато да заједно можемо много више! Иако ти не делује увек тако, свако у својој професији може да допринесе борби против климатској промена, јер свако од нас има другачију перспективу и предлог решења.

ШТА ТЕ ОЧЕКУЈЕ НА ЗЕЛЕНИМ РАЗГОВОРИМА?

Разговарамо о улози младих у борби против климатских промена, слушамо искуство са конференције Уједињених нација у Дубаију COP 28 и то баш од младе учеснице из Србије. Потом, са професионалцима из различитих области, од техничких наука, преко заштите природе, до друштвених наука, причамо о томе како су климатске промене повезане са различитим занимањима, а са предавачицама са Универзитета из Велике Британије разговарамо о важности storytelling-а у овој области.

За време паузе очекују те разне интерактивне игре, а за сам крај, припреми се за – ПУБ квиз!

Догађај Клима ће променити све(т) се организује у сарадњи са РЕС фондацијом и Центром за промоцију науке.

АГЕНДА

10:30 – 11:00 Долазак учесника/ца и регистрација

11:00 – 11:15 Отварање конференције
Британска амбасада, Београдска отворена школа

11:15 – 12:30 Очи у очи са климатским променама
Проф. др Владимир Ђурђевић, Физички факултет,Универзитет у Београду

Климатске промене у рукама младих
Звездана Божовић, РЕС фондација, учесница COP 28 i Jasminka Young, РЕС фондација

12:30 – 12:45 Пауза

12:45 – 14:00 Клима у теорији и пракси
Послушајте предавања људи различитих знања и занимања (правника, биолога, инжењера електротехнике, економиста, политиколога) – свако од њих се борбом против климатских промена бави са различитом дипломом и на различитом радном месту, сазнаћете и како

14:00 – 15:30 Ручак и Green сајам

15:30 – 16:30 Уметност приповедања (storytelling-a) и како нам помаже?

Cecilia Manosa Nyblon, менаџерка за образовање и развој вештина, Универзитет у Екестеру, Велика Британија и Dr Sally Flint, Координаторка за професионални развој и креативна лидерка програма COP28 We Are the Possible, Универзитет у Екестеру, Велика Британија

16:30 – 16:45 Завршетак програма и пауза

16:45 – 18:30 ПУБ квиз и дружење

Уколико ниси сигуран/а у знање енглеског језика, не брини – обезбеђен је и симултани превод за последњу сесију на енглеском језику.

КОНТАКТ

За више информација можеш контактирати Јелену Дадић на имејл:jelena.dadic@bos.rs или на број телефона +381631912493

Извор: Стартуј

 

Leave a comment