Вештине без граница – караван радионица кроз Војводину

Вештине без граница – караван радионица кроз Војводину

Фебруарски сет радионица “Вештине без граница” одржаће се у Бачком Градишту и састојаће се од радионице медијске писмености, хитне медицинске помоћи и музичке радионице за децу.
Програм “Вештине без граница” овог месеца организован је у сарадњи са Бечејским удружењем младих (БУМ) и радионице су отвореног типа, осим радионице медијске писмености која ће бити организована у основној школи “Светозар Марковић” у Бачком Градишту.
Позивамо вас да се пријавите на радионице “Музичке мозгалице” и “Тину-нину” које ће бити одржане у просторијама Месне заједнице у Бачком Градишту, 24. и 25. фебруара.
ЕУ инфо поинт Нови Сад организује програм Вештине без граница који чини пакет радионица из области образовања, уметности и здравља. Ради се о професионалним вештинама које грађани могу да науче и користе у свакодневном животу. Ослањајући се на годишњу тему Европске комисије, а то је година професионалних вештина, наш програм шири вештине, подстиче учење и усавршавање без обзира на животну доб или професију.

Програм Вештине без граница у Бачком Градишту:

МУЗИЧКЕ МОЗГАЛИЦЕ
музичка радионица за децу ураста од 7 до 12 година

Датум и време: Субота, 24.2. од 11 часова
Музичка радионица намењена деци узраста од 7 до 12 година са или без предзнања музике и без предуслова за музичке способности. Радионице су замишљене тако да свако дете може да учествује у музичким играма. Циљ радионице је да пробуди музичке, али пре свега интелектуалне вештине.
Музичке игре су забава која утиче на развој: финих и крупних моторичких функција, координације тела, брзих реакција и одлука, памћења, процеса решавања проблема, тимског рада, самопоуздања, креативности, обраде информација, мотивације.
Радионицу води: Габриела Бенак, виолисткиња и музична педагошкиња.

Пријава путем линка
*
ТИНУ-НИНУ!
радионица медицинске прве помоћи за све узрасте

Датум и време:  недеља, 25.2.  од 16 часова
Полазници радионице сазнаће како да позову хитну помоћ, како да најекспедитивније делају у три минута панике, па и да пруже прву помоћ уколико неко у њиховом окружењу изгуби свест. Научиће да исправно реагују у случају незгоде како би некога збринули и/или спасли нечији живот. Радионица је намењена средњошколцима и студентима.

Пријава путем линка

*
МОПС
радионица медијске писмености
Датум и време: Четвртак, 22. фебруара
Ова радионица посвећена ђацима седмих и осмих разреда основне школе је затвореног типа и реализоваће
се у Основној школи “Светозар Марковић” у Бачком Градишту.
Интерактивну радионицу ће држати медијска тренерица Гордана Адамов. Еу инфо Поинт Нови Сад осмислио је програм Вештине без граница који ће бити реализован у местима широм Војводине. У питању је сет радионица из области образовања, уметности и здравља, као група
професионалних вештина које грађани могу да науче и користе у свакодневном животу. Ослањајући се на годишњу тему Европске комисије за 2024. годину која је посвећена професионалним вештинама, овај програм шири вештине, подстиче учење и усавршавање без обзира на животну доб или професију.

Leave a comment