Од eestec комитета у Мадриду до Баку-а, студенти електротехнике се већ седам година такмиче и они најбољи представљају своје универзитете у финалној рунди, све у склопу једног великог изазова – EESTech Challenge. Но,  по чему је овај 24-часовни и тематски хакатон тако вољени изазов?

EESTech Challenge

ЛЦ Нови Сад има прилику да 27. априла 2024. године по пети пут организује локалну рунду овог невероватног догађаја. Прва финална рунда EESTech Challenge  – а 2017. године одржана је у Цириху, а ове године одржава се ближе
нама, у Сарајеву, где ће допутовати укупно 18 тимова из 12 држава. На овај начин EESTEC спаја студенте широм Европе, и пружа познанства међу будућим експертним програмерима.
Изазову није крај јер самом хакатону претходи и академски део који се састоји и из предавања и панел дискусије. Ове године вредним учесницима пружамо прилику да пре самог хакатона учествују и на радионицама и додатно
се спреме за овогодишњу тему.
Сваке године EESTech Challenge  је обележен другачијом темом у свету науке, а ове године тема је AI Applications. Учесници ће се посветити основним елементима генеративне вештачке интелигенције, фокусирајући се на кључне моделе вештачке интелигенције који покрећу иновације у овој области. Уз искусне менторе, од учесника се очекује да пре свега изненаде себе, и подигну  своје знање на нови ниво.
Дакле EESTech Challenge  је један академски и озбиљан програмерски изазов који пружа студентима простор за раст својих вештина кроз радионице, знања кроз предавања и дискусије слушајући експерте у овом пољу али и нова искуства и вредна познанства важна за лични и професионални развој. Актуелне новости о догађају можете пратити путем инстаграм странице @eestech.challenge.ns .

Leave a comment