Отворен конкурс за седамнаесту ВИРТУС награду за филантропију

Траг фондација објављује почетак конкурса за седамнаесту ВИРТУС награду за филантропију. Награда ће истаћи компаније, предузећа и грађане и грађанке, које су подстицале позитивне промене у друштву кроз различите филантропске иницијативе током 2023. године. Конкурс за ВИРТУС награду за 2023. годину спроводи се уз подршку Америчке агенције за међународни развој(USAID), OAK фондације и Фондације Чарлс Стјуарт Мот.

Отворен конкурс за седамнаесту ВИРТУС награду за филантропију

„Добра дела имају моћ да инспиришу на нова доброчинства. Управо је то разлог због ког Траг фондација већ 17 година настоји да, додељујући ВИРТУС награду, ода признање онима који чине добро у заједници и за заједницу. Радујемо се што из године у годину сведочимо примерима солидарности наших суграђана и суграђанки и пословног сектора, упркос бројним друштвеним и економским изазовима. Траг фондација ове године с задовољством додељује посебну награду која слави корпоративну и индивидуалну подршку оснаживању жена и девојчица, захваљујући којој верујемо да ћемо у наредном периоду све чешће сведочити примерима подршке овој важној теми“, изјавила је Марија Митровић, директорка програма филантропије Траг фондације.

ВИРТУС награда за 2023. годину биће додељена у 5 главних категорија: Награда за корпоративну филантропију, Награда за мало и средње предузеће, Награда за дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора, Награда за индивидуалну филантропију и Награда за младе филантропе. Ове године ће по први пут бити додељена и награда која у фокус ставља филантропску подршку оснаживању жена и девојчица.

Више информација о пропозицијама конкурса, начинима пријављивања, критеријумима за избор добитника и саставу наградног жирија можете наћи на следећем линку: tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Позив за номинације биће отворен од 11. јануара и трајаће до 9. фебруара 2024. године. Добитници ВИРТУС награда за 2023. годину биће проглашени 23. марта 2024. године на свечаној церемонији у Београду. Грађани и грађанке, непрофитне организације, медији, ПР и маркетиншке агенције, као и компаније и предузећа позвани су да номинују кандидате за ову престижну награду.

Leave a comment