“Poke the buble” – јавни позив за суфинансирање организацијама цивилног друштва

“Poke the buble” – јавни позив за суфинансирање организацијама цивилног друштва

Центар за омладински рад отвара јавни позив за доделу средстава организацијама цивилног друштва у Републици Србији које се баве младима и имају искуство у раду са њима. Сврха овог позива јесте иновативни приступ едукацији кроз мобилне омладинске клубове, који ће путовати кроз најнеразвијенија урбана и рурална подручја у Србији. Циљ је пружити младима приступ едукацији, ресурсима и простору за дијалог о кључним питањима, укључујући родну равноправност и активизам.
Позив је отворен у оквиру пројекта "Poke the bubble" – Gender mobile youth clubs for the new good neighbourly social initiatives between Serbia and Kosovo*, који финансира Европска унија, а спроводе Центар за омладински рад (ЦЗОР) из Новог Сада и СИТ – Центар за саветовање, социјалне услуге и истраживање из Приштине.
Кроз овај позив биће одабрано укупно 4 организације цивилног друштва. Како би упознао заинтересоване стране са позивом Центар за омладински рад организује онлајн Инфо сесију која ће бити одржана у понедељак, 15. јануара у 12 часова. Пријава за  Инфо сесију
може се обавити путем овог линка.

"Poke the bubble" – Gender mobile youth clubs for the new good neighbourly social initiatives between Serbia and Kosovo*

Општи циљ позива:
Оснаживање младих мушкараца и жена из најнеразвијенијих урбаних и руралних подручја у Србији за активно учешће у решавању локалних потреба младих и адресирање проблема родне неравноправности у њиховим заједницама.
Специфични циљ позива:

Повећање капацитета 5 локалних организација за рад са младима (4 одабране + ЦЗОР) у Србији за имплементацију иновативне методологије рада са младима усмерене ка младим мушкарцима и женама у најнеразвијенијим подручјима.
Позив је доступан на сајту Центра за омладински рад и биће отворен до 09. фебруара 2024. године, до 23:59 часова.
Пакет пријава мора бити поднет у складу са смерницама датих у позиву. Питања у вези са аплицирањем на конкурс могуће је послати мејлом најкасније до 26. јануара 2024. године до 17:00 часова на адресу: obrazovanje@czor.org са назнаком у предмету мејла: „Poke the bubble" – Пуно име потенцијалног носиоца пројекта.

Leave a comment