Други део комедије Слуга синоћ је премијерно приказан новосадској публици у биоскопу Арена Синеплекс, а гледаоце је поздравио и Милош Биковић, који и овог пута игра главног јунака Гришу, али сада у нешто другачијем стилу. 

Филм Слуга руског редитеља Клима Шипенка у Русији је најгледанији филм свих времена, што је и редитеља и целу екипу ставило пред озбиљан задатак када је у питаљу наставак филма. Главни јунак Гриша, ког тумачи наш популарни глумац Милош Биковић, у другом делу има активну улогу у спасавању нове младе душе: реч је о размаженој кћерци високе функционерке, којој је неопходан пројекат преображаја кроз путовање у далеку прошлост. Гриша је и сам прошао кроз овакав пројекат и сада, када се уозбиљио и сазрео, решава да помогне другој особи (Катји) код које примећује понашање какво је некад имао: размажено и бахато. Начин на који се Катја сналази у ситуацијама прво на сеоском имању, а потом и на двору, као и потешкоће на које наилазе аутори овог пројекта преображаја током његовог извођења, изазивају комичан ефекат и наводе публику на смех.

– Овај филм има велику гледаност у Русији, за четири дана погледало га је четири милиона људи и свакако да његове слике и поруке остају у подсвести. А у Србији је први део филма био најгледанији филм те године, тако да може лако да се деси да и овај други део буде јако гледан, а чим је филм занимљив и чим људи долазе да га гледају, то значи аутоматски да и транспонује поруку коју носи – каже Биковић и објашњава да је порука намењена, између осталих, и млађој публици, с обзиром да су у средишту радње млади људи и њихово понашање и ставови. 

Ово је филм о томе какав би свет могао бити и сугестија аутора и свих нас уметника који смо радили на овом филму како би нешто требало да изгледа, и уједно једна порука систему о томе како би систем требало да буде окренут човеку – додаје Биковић.

Филм се снимао, између осталог, и у петроградским дворцима, а у сценама битака учествовало је и до 400 статиста. Поред Биковића у филму играју и Аглаја Тарасова, Иван Охлобистин, Александар Самојленко, Марија Миронова, Олга Дибцева, Наталија Рогожкина, Софија Зајка, Павел Деревјанко… Ова топла и породична прича, како ју је Биковић назвао, иако представља наставак филма може у односу на први део да се гледа потпуно засебно и одличан је избор ако желите мало смеха и разбибриге у овим празничним данима.

 

Сања Ђукић

Фото: Марија Ердељи

 

Leave a comment