На крају још једне године сумирамо утиске и подвлачимо црту: јесмо ли остварили све што смо планирали?  

У редакцији Омладинских новина ових дана анализирамо све овогодишње прилоге, посматрамо аналитику, извлачимо закључке како да у наредној години будемо још бољи за вас, наше читаоце. А шта то, у ствари, значи?

То значи да смо од 1. јануара до средине децембра припремили и објавили око 1000 прилога у којима смо се трудили да вас информишемо, едукујемо, забавимо, али и да медијско светло уперимо ка успешним младим појединцима који су свуда око нас. Захвљаујући подршци коју смо током целе ове године имали од стране Градске управе за спорт и омладину Града Новог Сада – Канцеларије за младе и Омладинског савеза Удружења Опенс, циљ који смо зацртали – информисање младих – успешно је остварен.

Наш портал у овој години читан је више од 60.000 пута, на чему смо најзахвалнији управо вама, нашим читаоцима, који сте и највећа награда за сав труд који све ово време улажемо.

У овој календарској години придружили су нам се млади људи, ентузијасти и заљубљеници у новинарску реч, који су наш тим учинили богатијим, свако на свој начин.

У октобру смо одржали школу омладинског новинарства, када је током једног викенда 12 младих учило о основама писања за младе, а потом научено примењивали у пракси, пишући текстове од којих су неки били међу најчитанијима на порталу.

Новембар је сада већ традиционално био резервисан за форум Храбри нови медији, где смо представљали рад Мреже омладинских медија, чији смо члан од прошле године, а такође смо разговарали и о слици коју медији шаљу о младима.

Децембар је, зна се, празнични месец, те у том духу исказујемо захвалност још једном свима вама који нас пратите и због којих настављамо да растемо. Читамо се, драги наши, и у 2024!

Leave a comment