Још увек нисте сигурни где да наставите своје школовање или започнете каријерни пут?
Ако сте још увек у таквој недоумици, желимо да вас упознамо са Регионалним виртуелним сајмом образовања и пракси “На који ћеш факс?”. Сајам је званично почео 17. новембра, на Међународни дан студената, и трајаће све до 30. јуна 2024. године.

Виртуелни сајам образовања и пракси “На који ћеш факс?”

Разговором модераторки Ханади Адемовић и Лејле Бешлагић и помоћника министра просвете задуженог за високо образовање, доктором Александаром Јовићем који је говорио испред Министарства просвете, сајам је свечано отворен.

Доктор Јовић је истакао да министарство усвојило нови план за спровођење стратегије образовања и васпитања, где су покушали да све кључне измене укључе у документ и да се суоче са разним изазовима.

Регионални виртуелни сајам образовања и пракси “На који ћеш факс?” је званично почео 17. новембра

Три кључне иницијативе Министарства просвете Републике Србије, које нису само предвиђене акционим планом, већ су и пажљиво планиране у контексту Европских интеграција и прилагођавања образовног система Србије европским стандардима и смерницама, обухватају: Реформу финансирања високог образовања ради ширења приступа већем броју младих након завршетка средње школе, унапређење иницијалног образовања наставника као кључан фактор у обликовању будућности младих и развој првих стандарда квалификација за високо образовање ради бољег усклађивања са потребама тржишта рада.

Овогодишњи гости свечаног отварања сајма су поред доктора Јовића били Алекса Перуничић, Community Manager Impact Hub-а, Јована Анчић, инфлуенсерка, познати јутјубер Игор Петровић, познатији као Озбиљне теме и Ања Жиберт, предузетница у пољу ХР-а. Цело свечано отварање можете погледати на линку овде.

Шта можете да очекујете потражи ОВДЕ.

Leave a comment