Виртуелна заједница студентске стручне праксе у јавној управи у предсајамским данима и на дан одржавања сајма имала преко 7.000 посетилаца и 34.000 прегледа

lСУМИРАНИ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ САЈМА СТУДЕНТСКЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У ЈАВНОЈ УПРАВИ 2023/2024

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024, одржан је онлајн, у виртуелном простору репрезентативног здања Владе Републике Србије и ове године изазвао је велико интересовање академске заједнице, а пре свега студената.

Модерна 3Д платформа специјално израђена за ову намену омогућила је посетиоцима да без обзира где се налазе могу да учествују у свим сајамским догађајима – присуствују тематској панел дискусији о шансама које студентима пружа стручна пракса у јавној управи, обиђу виртуелне штандове органа и универзитета, разговарају са колегама из управе у чет румовима, али и да у паузама између сесија, у видео презентацији, погледају како је било на трибинама одржаним на великом броју факултета у оквиру промотивне кампање за овај сајам, шта о стручној пракси мисле њихове колеге који су праксу похађале у институцијама Европске уније, прошетају виртуелним простором и упознају се са салама и салонима Владе Републике Србије.

Виртуелна заједница студентске стручне праксе у јавној управи – место окупљања органа јавне управе, универзитета и студената и место улаза на Сајам, у предсајамским данима и на дан одржавања Сајма имала је преко 7.000 посетилаца и 34.000 прегледа.

Посете Сајму забележене су и ван граница наше земље, и то из Холандије, Финске, Сједињених Америчких Држава, Црне Горе, Аустрије, Индонезије, СР Немачке, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Француске, Швајцарске, Белгије, Кине, Мађарске, Ирске и Велике Британије.

Трећи по реду Сајам студентске стручне праксе у јавној управи, који је окупио 73 државна органа и органа јединица локалне самоуправе из 33 града и општине и пет државних универзитета са понудом од готово 900 места за похађање стручне праксе, успешно је завршен, али дигитална платформа остаје отворена и у наредном периоду, тако да ће сви студенти који до сада нису били у прилици да је посете, моћи то да ураде у било ком тренутку и одложено погледају све сајамске догађаје. Улаз на Сајам очекује их и даље на Виртуелној заједници https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/, која остаје платформа путем које ће органи и универзитети са студентима делити најважније информације о стручној пракси у академској 2023/2024. години.

Први корак на Мапи пута студентске стручне праксе у јавној управи у овој академској години је направљен, а у наредном периоду следи расписивање конкурса и избор студената за похађање стручне праксе, које ће спровести универзитети у сарадњи са факултетима.

И овог пута одржавање Сајма подржано је ЕУ пројектом „Видљивост и комуницирање реформе јавне управе“.

Leave a comment