Фестивал Ухвати филм KIds и ове године пред Футожанима

Фестивал Ухвати филм KIds

Већ по традицији, трећи Ухвати филм KIds, фестивал краткометражних филмова на тему инвалидности намењен деци, одржаће се 28. новембра у Културном центру Младост у Футогу. Најмлађе посетиоце очекују две пројекције: једна од 10.30х, а друга од 12.30h. Улаз је бесплатан!
Ухвати филм KIds подразумева пројекције краткометражних филмова за децу на тему инвалидитета, изабраних са Међународног филмског фестивала „Ухвати филм“, након чега следе дискусије са публиком о толеранцији и инклузији.
Филмови су пажљиво изабрани за узраст 7-11 година и говоре о различитости и прихватању. Показују вршњачке односе међу децом и младима, подршку и истичу вредности правог пријатељства и љубави.
Филмови буде емпатију и солидарност и уче нас да одбацимо све предрасуде и поштујемо туђа људска права.
Важан део програма је и дискусија након пројекције филмова, у којој ће публика добити прилику да изнесе своје утиске о филмовима, а модераторка ће на основу приказаних филмова, дати основе упуте о дискриминацији и правима особа са инвалидитетом и пренети поруку: да сви јесмо другачији, али равноправни.
Сви филмови су описно титловани, а говорни садржаји преводиће се на српски знаковни језик. Ухвати филм KIds одржава се са циљем децентрализације културне понуде и повећања културних садржаја о различитостима, како би утицао на толерантније и равноправније друштво. Пројекат реализује КАО Парнас, организатор и Међународног филмског фестивала „Ухвати филм“ у сарадњи са КЦ Младост Футог, а уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада.

Leave a comment