СТУДЕНТИ ГАСТРОНОМИЈЕ НА КУЛИНАРСКОМ ТАКМИЧЕЊУ “FOOD VISION BY OPEN BALKAN – Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023”

СТУДЕНТИ ГАСТРОНОМИЈЕ НА КУЛИНАРСКОМ ТАКМИЧЕЊУ NAJБОЉИ!

У организацији и под покровитељством Владе Републике Србије, Владе Албаније и Републике Северне Македоније, а у оквиру реализације иницијативе OPEN BALKAN., од 16-19.11.2023. одржана је друга по реду манифестација

WINE VISION BY OPEN BALKAN.

У оквиру ове манифестације одржано је прво такмичење кувара професионалаца и младих кувара под називом FOOD VISION BY OPEN BALKAN – Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023. Квалитет такмичења је био осликан квалитетом интернационалних судија, са изузетним кулинарским искуством; Драган Унић (председник судиског тима), Daniel Schade, Dominique Grandjean, Franciane Tartari, Daniel Ayton, Miroslav Kubec, Martina Events i Saso Dravinec.

Са Природно-математичког факултета, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Катедре за гастрономију у категорији „Најбољи млади кувар“ (Best Young Chef) припрема традиционалног јела на модеран начин, учествовало је 6 студената основних и мастер студија, који су остварили завидне резултате, ушавши у 9 најбољих са следећим резултатима:

  • Милица Петрушић, златну медаљу, прво место;
  •  Савета Бикић, сребрну медаљу, друго место, и награду за најперспективнијег младог кувара;
  • Милана Чугаљ, четврто место;
  • Филип Витомировић, шесто место;
  • Михаило Млабаша, осмо место и
  • Андрија Коцић, девето место.

 

Leave a comment