Одаберите Француску и конкуришите за стипендију Владе Републике Француске!

Конкурс за стипендије Владе Француске 2024/25

Конкурс за стипендије Владе Француске 2024/25.

Постоје бројне могућности да се финансира студијски или истраживачки боравак у Француској: стипендије, накнаде, финансијска помоћ за мобилност. У складу са својим програмима, разне установе такође могу да понуде финансијску подршку, као што су француске амбасаде, предузећа, француски региони или друге локалне установе, универзитети или Високе школе, фондације, институти, међународне организације, канцеларије за европске програме.

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују нови конкурс за доделу стипендија за 2023-2024. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској за ниво Мастер 2 и докторате у коменторству за студије на енглеском и француском језику и све студијске области и научне дисциплине.

Сваке године око 650 студента из Србије одабере Француску за наставак студија у некој од 3500 високошколских установа у Француској. Информишите се о свим могућностима и процедурама и конкуришите за стипендију Владе Републике Француске!

Одаберите и ви програм студија који желите, конкуришите за стипендију Владе Француске до 29. марта 2024.

С обзиром на велики број кандидатура и строгу селекцију, препоручљиво је да се кандидати пријављују и за друге програме стипендија да би повећали своје шансе да студирају у Француској. Пратите нашу Инстаграм страницу @цампусфранцесербие на којој објављујемо конкурсе за стипендије разних институција.

Могућности за стипендије:
Стипендије Мастер 2 – Ове стипендије покривају трошкове школарине (у износу до 5000 €) и живота у Француској за период од највише 10 месеци, као и социјалног осигурања. Изабрани студенти добијају статус „стипендисте владе Француске” који им омогућава додатне погодности (помоћ за смештај итд…).
Стипендије за докторате у коменторству – Ове стипендије покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и социјалног осигурања. Изабрани студенти добијају статус „стипендисте Француске Владе” који им омогућава додатне погодности (помоћ за смештај итд…).
Конкурс за стипендије Владе Француске 2024/25.

Рок за пријаву је 29.3.2023. године.

Контакте потражи ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment