Трајање изложбе: 5-13. новембар
Радно време галерије: уторак – петак ( 12-17h),субота (10-14h)

BIOKOD 2023

Пројекат ”BIOKOD”, подржан од стране Градске управе за културу – Нови Сад 2023, базира се на уметничко-научним и истраживачко-едукативним активностима у сарадњи са Департманом за биологију и екологију и Миколошком лабораторијом “ProFungi” при ПМФ-у у Новом Саду, Научним Клубом при Културној Станици Свилара и MMC Led Art – галеријом „Шок ЗаДруга“ у Новом Саду.
Иницијална идеја пројекта била је да се учесницима и корисницима пројекта укаче на важне теме засноване на примени биоетичких пракси у сфери савременог уметничког стваралаштва и утицаја научних истраживања на развој таквих пракси. Основни циљ BIOKOD-а био је да се кроз неформалну едукацију укаже на предност употребе биоматеријала као безбедних и одрживих опција и истакне његов потенцијал у замени штетних материјала који нарушавају нашу животну средину.

У оквиру пројекта, до сада је успешно реализован низ предавања у простору Научног Клуба у Културној станици Свилара, а пре тога и једносеместрална радионица са студентима биологије (модула Микробиолог), у сарадњи са Миколошком лабораторијом “ProFungi” при Катедри за Микробиологију, Департмана за биологију и екологију, Природно-математичког Факултета у Новом Саду. Радионице су биле реализоване уз менторство доц. др Милане Ракић – микробиолога/миколога.

Leave a comment