Нови филм редитеља Милорада Милинковића већ је побрао симпатије гледалаца, а синоћ је премијерно приказан и у Арени Синеплекс. Део ауторске и глумачке екипе прошетао је црвеним тепихом и, праћен громогласним аплаузом, поклонио се публици по завршетку пројекције. 

 

Извор: Инстаграм Арена Синеплекс / girafonstudio

Филм Што се боре мисли моје говори о кнезу Михаилу Обреновићу, завери и атентату, те нам осим историјских чињеница доноси и виђења редитеља Милинковића и косценаристе Драгољуба Стојковића. Осим што има елементе политичког трилера, кроз вишеслојни приказ и ретроспективност гради се ширина у карактеризацији лика, а све је прожето и љубавним елементима, пре свега између кнеза и његове рођаке Катарине.

Желео сам да код публике овај филм изазове емоцију, а мислим да то неће бити могуће уколико се жанрови буду одвајали. Ово јесте и трилер и љубавна прича и само тако, као спој, односно испреплетени, оставиће утисак на публику – каже Милинковић и додаје да је на идеју о снимању филма на ову тему дошао одавно, да су неколико година трајале припреме и само снимање, а све је потекло из његовог личног интересовања за историју, и посебно овај период.

У главним улогама су Драган Мићановић, ком је поверен лик Михаила Обреновића и млада Јана Ивановић, у улози Катарине Константиновић. Осим њих, у филму су и Наташа Нинковић, Милош Тимотијевић, Александар Срећковић, Небојша Дугалић и други.

Припреме су биле дивне зато што су ми партнери били велика подршка. Имали смо пробе, припреме, и са редитељем и са свим колегама, са Наташом Нинковић, Драганом Мићановићем, Небојшом Дугалићем… сви они су ми пружили велику помоћ, разговарали о сценарију, шта се дешавало у том периоду, чак смо и Мићко и ја имали пробе плеса, тако да је све време било предивно снимати и велико задовољство – истакла је Јана Ивановић, која је на Нишким сусретима добила и специјалну награду жирија за улогу Катарине Константиновић.

Велика ми је част што сам баш у Нишу добила награду и признање, то ми пуно значи, поготово кад сте на почетку, онда је ово један од показатеља да сте на добром путу – додаје Јана.

Филм је на редовном биоскоп репертоару, а када се приказује у Арени Синеплекс, погледајте ОВДЕ.

 

Сања Ђукић

Насловна фотографија: Инстаграм Арена Синеплекс / girafonstudio

Фотографије у тексту: Александар Радишић

Leave a comment