Холивудски глумац, звезда филмова „Ловац на јелене“ и „Коса“ Џон Севиџ враћа се у Нови Сад и то поводом првог интернационалног филмског фестивала „Нови Сад филм фестивал“ који ће обојити крај септембра у главном граду Покрајине.
Овај славни уметник, биће почасни гост фестивала, добитник страног лауреата за допринос филмској уметности интернационалној кинематографији, као и председник жирија такмичарске селекције Best Pitch, која је важан део Industry програма, и која је доказ да изазови могу лако да се превазиђу када се окупимо заједно. Такође, Севиџ ће током свог боравка одржати предавање студентима Академије уметности у Новом Саду.

Улети у платно!

У оквиру Industry програма, Нови Сад филм фестивал расписао је конкурс за регионалну такмичарску селекцију Best Pitch, посвећену оним филмским пројектима чија је реализација већ у току, како би добили подршку за њихово успешно финале. Селекција подразумева дугометражне игране филмске пројекте младих редитеља из региона.
Победнички филмски пројекат селекције Best Pitch добиће награду у износу од 1.000.000 динара.
Услови конкурса налазе се на сајту www.nsff.rs, а сви заинтересовани могу да пошаљу пријаве на competition@nsff.rs. Рок за пријаву је био 17. септембар 2023. у поноћ. Партнер овогодишње селекције Best Pitch je Schweppes.
Публика ће у оквиру Нови Сад филм фестивала, од 21. до 24. септембра гледати интернационалне ауторске филмове, филмске омаже култних редитеља, еко-филмове и друга филмска остварења, које није имала прилику да види до сада. Ускоро излази репертоар, а детаље сви заинтересовани могу пронаћи на сајту, Фејсбук и Инстаграм профилу Нови Сад филм фестивала.

Leave a comment