Позивамо те на незаборавно искуство које ће ти отворити врата у свет позоришта и активизма! Представљамо ти Backstage Insider: Упознај организацију позоришног фестивала” – тромесечни пројекат који ће ти омогућити да завириш иза кулиса позоришног фестивала
намењеног младима и упознаш се са процесом његовог организовања, разговараш са талентованим глумцима/ама и редитељима/кама и истражиш важне друштвене теме кроз позоришну уметност.

Прикључи се пројекту!

Шта можеш да очекујеш?
Увид у организацију позоришног фестивала намењеног младима: сазнаћеш на који начин се бирају представе за фестивал, како се контактирају позоришта, како се комуницира са медијима, и које је све техничке послове потребно обавити пре и током трајања фестивала. Истраживање друштвених тема кроз призму позоришта: кроз различите интерактивне активности обрађиваћемо теме попут дискриминације, активизма и родне равноправности кроз призму позоришта. Гледање представа и разговор о њима: имаћеш прилику да бесплатно гледаш представе на фестивалу које обрађују теме важне младима и да након тога о њима разговараш са глумцима/ама и редитељима/кама као и са другим младима. Такође, имаћеш прилику да бесплатно погледаш и неколико представа мимо фестивала, по избору групе. Упознавање са ресурсима у локалној заједници: кроз овај пројекат сазнаћеш које су то организације које у Новом Саду које спајају уметност и активизам и на који начин можеш да се
прикључиш њиховим активностима и након трајања овог пројекта.

Критеријуми за пријаву:
● Имаш између 18 и 25 година
● Живиш у Новом Саду или околини (предност при одабиру ће имати млади који су из других
градова/општина,а тренутно имају боравиште у Новом Саду)*

Све активности у оквиру овог пројекта су потпуно бесплатне и није потребно посебно предзнање о позоришту и организовању. Уколико ниси никада погледао/ла позоришну представу, то је сасвим у реду. Немој да те то обесхрабри. Од тебе се очекује да си мотивисан/а и заинтересован/а да активно учествујеш у активностима и редовно долазиш на наше сусрете који ће се одржавати два пута недељно у трајању од по сат и по у просторијама Омладине ЈАЗАС-а Нови Сад (Булевар деспота Стефана 2) у периоду од септембра до новембра 2023. Уколико си заинтересован/а попуни ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР најкасније до 25. августа 2023. до 14h. О резултатима селекције обавестићемо те до 27. августа. За сва додатна питања на располагању ти је координаторка пројекта Ања Пејиновић, мејл адреса:
anjapejinovic127000@gmail.com.

Пројекат Backstage Insider: Упознај организацију позоришног фестивала” је настао у оквиру програма обуке за омладинске лидере/ке коју реализује Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада – НАПОР у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” који спроводи Немачка канцеларија за међународну сарадњу (ГИЗ) у сарадњи са Министарством туризма и омладине Републике Србије, Омладином ЈАЗАС-а Нови Сад и Студентским културним центром Нови Сад.

*Предност при одабиру дајемо младима из других градова/општина у којима нису имали прилику да учествују у сличним програмима за младе.

Leave a comment