Да ли знаш како настају вести? Како разликовати истину од дезинформације? Зашто нам је потребна медијска писменост? Који су најпоузданији извори вести? Зашто неке вести постану виралне?

Живимо у повезаном свету. Младима свет медија не треба бити нејасан, застрашујући ни манипулативан. Имаш право да знаш како да се најбоље снађеш у свету онлајн информација. Ово је твоја прилика да научиш да управљаш медијским садржајем који ти се пласира сваког дана.
Након интензивног процеса учења о медијској и информационој писмености, Млади европски амбасадори са Западног Балкана су ту да поделе своје знање и искуство са тобом.

Ако си:

● Заинтересован/а за тему Медијске и информационе писмености
● Узраста 13-16 година
● Из Србије

Онда те позивамо да се прикључиш нашем путовању!
У оквиру радионице имаћеш прилику да научиш више о различитим темама попут:

● Медија и медијске писмености
● Лажних вести
● Кликбејта
● Новинарства
● Медија и медијске манипулације
● И многих других…

Све радионице ће бити одржане на српском језику. Такође ћеш имати прилику да упознаш и сазнаш више о Младим европским амбасадорима и добијеш YЕА поклоне од нашег тима! Радионице у Србији ће бити организоване и у:

Београд – 12 Аугуст
Нови Сад – 12 Аугуст
Ниш – 12 Аугуст

Радионице ће трајати 90 минута и састојаће се од теоријског и практичног дела што ће ти омогућити да стекнеш основно знање о медијској писмености. Максималан број учесника по радионици је 25.
Пријави се на линку кликом ОВДЕ.

Када будеш изабран/а, контактираће те координаторка Младих европских амбасадора у Србији како би ти проследила све неопходне информације о радионици. Уколико те не будемо контактирали, пиши нам на  yea@webalkans.eu.

Leave a comment