Канцеларија за младе Градске општине „Црвени Крст“ планира обележавање Међународног дана младих и то организовањем хуманитарног спортско – културног дана „Дођи на Ровче 3“.

Канцеларија за младе ГО Црвени Крст обележава Светски дан младих

Канцеларија за младе ГО Црвени Крст обележава Светски дан младих

Већ трећу годину за редом, на Светски дан младих спајамо спорт и културу, традицију и савременост, хуманост и младост. Манифестација Дођи на Ровче организује се трећу годину за редом и постала је заштитни знак Канцеларије за младе ГО Црвени Крст. Током целе године смо на услузи младима, а посебно сваког 12.08. када сви заједно славимо Дан младих.

Ове године у Ровчету нас поред такмичења у баскету 3×3 очекује и наступ познатих нишких извођача Емина и Баxтера, наступ КУД Буклија из Трупала, представљање теквондо вештина од стране теквондо клуба „Шила“, певање традиционалних српских песама и бројна друга изненадјења. ОКК Јуниор из Ниша одржаће бесплатни тренинг за заинтересоване малишане који буду присуствовали догађају – истиче Милица Селкић, председница Канцеларије за младе ГО Црвени Крст и додаје: „Манифестација ће бити хуманитарног карактера. Сав новац од котизација екипа, као и добровољних прилога уплатиће се на рачун Николине Тасковић из Ниша која болује од Phelan – McDermid синдрома који јој угрожава живот и нормално функционисање.

Подршку у организацији овог догађаја наравно пружа и сама Градска општина „Црвени Крст“, али и пар приватних компанија. Догађај је отвореног типа и одржава се 12. августа са почетком од 16.00h на спортским теренима „Ровче“ у Нишкој тврђави.

„Позивамо наше суграђане да се прикључе и да пруже подршку целом пројекту. Јако је важно да о младима говоримо сваког дана, да бринемо о њиховим потребама, а оно што је најважније јесте да сви заједно учинимо Ниш и ГО „Црвени Крст“ још бољим местом за живот“ – поручују из Канцеларије за младе ГО Црвени Крст.

Подсетимо, Међународни дан младих је годишњи догађај који се обележава 12. августа. Први пут је обележен 2000. године. Дан има сврху да скрене пажњу на проблеме, културна и остала питања омладине од 15 до 30 година старости.

Leave a comment