Scuola Superiore Meridionale из Напуља у Италији расписала је конкурс за доделу осам целокупно финансираних четворогодишњих стипендија за четворогодишњи докторски програм у области моделирања и инжењерског ризика и сложености. Сцуола Супериоре Меридионале је потпуно нова школа за напредне студије коју је италијанска влада основала у Напуљу 2019. године.

Да ли те занимају стипендије?

Програм се бави проучавањем сложених система, управљањем и ублажавањем ризика и каскадним ефектима. Од епидемија, климатских промена и одрживости до сеизмичког инжењеринга и индустрије 4.0, сви кључни изазови са којима се човечанство данас суочава захтевају способност разумевања и пројектовања поузданих међузависних, сложених и међусобно повезаних система и инфраструктура које стално расту.

Позив је отворен за студенте из било које области математике, физике, науке и инжењерства.

Свака стипендија укључује износ од 19.000 евра годишње који се увећава за 50% када студент борави у иностранству. Од студената се очекује да проведу најмање 12 месеци у иностранству током докторских студија. Поред наведеног износа стипендије студенти добијају и око 3.000 евра годишње за трошкове истраживања или путовања.

Студенти могу да бирају своје пројекте и супервизора из широког спектра опција током своје прве године студија. Примери претходних и текућих истраживачких пројеката доступни су на веб страници МЕРЦ докторског програма.

Приликом достављања пријаве кандидати морају поднети кратак научни извештај (опис свог рада магистарске тезе, CV, личну изјаву и референтна писма) пратећи упутства наведена конкурсом најкасније до 25. августа 2023. године.

Списак стипендиста биће објављен до краја септембра, а курс званично почиње 1. новембра 2023. године.

Leave a comment