Комбиновање боја у одевним комбинацијама може имати посебан значај за целокупан стајлинг. И најбоља  и најскупља гардероба губе на значају уколико нису адекватно укомбиноване.  Боје које су комплементарне треба упарити исто тако и утонити  нијансе. Шминку и накит прилагодити и тек целокупан изглед даје својеврстан утисак. 

unplash.com Укомбинуј боје по свом укусу!

Комбинација која је биле од памтивека јесте да се ципеле упаре са ташном. Врло практично, лако упариво и наизглед комплементарно. Стога црна ташна и црне ципеле су нешто што је добро и практично увек имати.

Жута крпица се добро слаже са зеленом, беби розе са сивом. Бело-црне-црвене комбинације су одувек у моди и ту не може да се погреши. Браон нијансе се лепо слажу са неутралним нуде и беж нијансама. Љубичаста јака боја може да се сложи са пастелним лила тоновима. Ако хоћемо више боја да имамо свакако се треба ограничити на три. Ако једну крпицу на себи имамо шарену или са детаљима, нека друга буде једнобојна. Сем по бојама, гардеробу можемо да упарујемо и по брендовима, по материјалима нпр. лаковано са лакованим, исто тако кожу, трикотажу, ланену одећу, сатен,  итд.

Ако је једна боја јака, друга би требало да буде смирујућа, типа јака би била комбинација дречаво црвено-жуто, осим у одређеним приликама. Исто тако пинк розе и тиркизно плава не иду али би могле са чисто белом. Исто тако можете упарити минђуше висеће са дискретном огрлицом, или ако је огрлица истакнута –  минђуше су сићушне. Нека равнотежа треба да постоји, тако да вриштећи стил није на цени, осим у посебним приликама. Ако је сукња уска, горњи део треба бити шири, нпр кошуља шира увучена и обрнуто пуфнаста шира сукња и уска мајица су пун погодак. 

Никада немојте стављати превише детаља, ако се погледате у огледало и прво што вам падне у очи ви то скините –  значи да је вишак. Ако носите већи брош, мараму или шешир, други накит вам није потребан. Исто као код гардеробе тако и шминку комбинујте. Ако су очи истакнуте – усне дискретно шминкајте и обрнуто. Увек знајте који су адути ваши и које треба да истакнете. Сведена, негована, форма је отмена уз нагласак нечег што вас краси, да ли је то коса, ноге, струк, очи, усне и слично. Увек је један нагласак довољан, није потребно истицати више адута иако их верујем поседујете. Средите се према сопственом афинитету и бићете уникатни и блистави!

Сузана Марјановић

Leave a comment