После јунских падавина и поплава, овог јула 2023. године задесиле су нас тропске врућине. Толико смо желели да на сунце обасја после киша па је оно зажарило и преко мере просечне температуре. Шта смо јако желели то смо и добили само преко мере – зато се и каже пази шта желиш можда ти се и остари. Док не крену одмори, радне обавезе су нам ту свакодневно као и одређени dress code који се теже може испоштовати при тропским врућинама.

unplash. com Шта лепо обући овог топлог јутра ?

Како се обући за посао да будемо адекватно одевени а истовремено да нам буде пријатно и подношљиво за актуелне температуре?

Дилеме које су увек на граници: Сандале са мало отвореним прстом хм? Хаљина мало огољеног рамена хм? Сукња која нема подсукњу много пријатна али мало провидна. Блуза мало дехолита или кошуља са откопчаним дугмићима јер ипак мора да се дише и на послу. Хаљинице лаганих материјала памук, вискоза су одличне али већина је предвиђена за плажу и необавезне шетње.

Сакои, крагне, комплети крутих строгих форми су предвиђени за пословне састанке али не и током сезоне лета. Стога сасвим је у реду да пронађемо одговарајућу меру у томе да мало одступимо од строгог пословног стајлинга, да изгледамо пристојно и да се осећамо пријатно истовремено. Посебно што је током лета сезона годишњих одмора,радних  обавеза и састанака је мање, самим тим и сусрета са људима.

Дакле, да резимирамо: када су паклене врућине сасвим је у реду да обучемо лепршаву танану хаљиницу од вискозе која може бити макси и тако нам расхлађивати ноге пријатним материјалом,  деколте прикладно отворити таман толико да се нормално дише без марама, гломазних огрлица а опет без коришћења ситуације да се превише покажу атрибути. Сандале на средњу потпетицу стабилну, кожне и разгажене обавезно, а ако је само један прст отворен па није проблем да и то прође dress code. Косу подигните уредно у пунђу или високи реп и склоните је са лица и врата да вас не иритира додатно. Шминке врло мало нанесите, иначе ће се истопити, у ташни наочаре за сунце, лепезу и воду обавезно понесите.

Вруће јесте, а ви ћете се на овај начин веома лепо обући, осећаћете се пријатно у својој кожи и изостаће негативни коментари колега, клијената, шефова. Ако кренете напоље може и шешир на главу и ви сте под пуном ратном опремом: да сачувате лепоту од сунца, да заштите здравље од врућине, као и и ојачате додатно ваш пословни углед одговарајућом одевном комбинaцијом.

Сузана Марјановић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment