Демофест награђује: Регионални конкурс за дизајн плаката “Горан В. Јанковић”
Позивамо све креативце из регије млађе од 35 година да се пријаве на конкурс за најбољи плакат „Горан В. Јанковић“ на тему Демофест фестивала.

unplash.com Да ли те занима овај конкурс?
Познато је да Демофест годинама важи за један од најбољих демо фестивала, који окупља младе, талентоване бендове, пружајући им шансу да се представе раме уз раме са највећим светским и регионалним музичким звездама.
Такође, овај фестивал је поред музичког дела увек пратио и јединствен визуелни идентитет те је свако ново издање била прилика и изазов да се Демофест прича графички прикаже на нов и оригиналан начин.
Стога, ове године Демофест расписује конкурс за најбољи плакат који носи име по Горану В. Јанковићу, оснивачу агенције Аqуариус, која је иначе и организатор фестивала.
Стручни жири у саставу:
  • др Младен Миљановић (Академија умјетности – УНИБЛ, смер интермедијалне умјетности),
  • мр. Бојан Хаџихалиловић (Академија ликовних умјетности Сарајево, одсјек графички дизајн),
  • доцент Владимир Клепић (Академија умјетности – УНИБЛ, смер графички дизајн),
  • Дејан Шијук (креативни директор – Аqуариус)
  • Александар Живанић (креативни директор – Аqуариус)
издвојиће најбоље радове и доделити три награде у следећим износима:
  • награда 2000 КМ (1000 €)
  • награда 1000 КМ (500 €)
  • награда 500 КМ (250 €)
Упутство за пријаву као и услове конкурса можете пронаћи на званичном сајту фестивала, док се пријаве шаљу искључиво путем мејл адресе конкурсзаплакат@демофест.ба.
Додела награда ће се одржати на свечаном отварању изложбе најбољих плаката 19. 7. 2023. године, у Дому омладине у Бањој Луци.
Конкурс је отворен од 7. 6. до 7. 7. 2023. године.
О Горану В. Јанковићу:
Горан, који нас је прерано напустио, је био сликар, дизајнер, доктор економије, професор и оснивач одсека за графички дизајн на Академији уметности Универзитета у Бањој Луци. О важности његовог доприноса говори чињеница да је Академија одлучила да своју годишњу награду за најбољег младог дизајнера назове управо по њему.
Поред свих достигнућа у свом животу, Горан је био и пионир адвертајзинга на овим просторима. Као један од оснивача агенције Аqуариус, помогао је да ова агенција стаса у једну од највећих креативних компанија на регионалном тржишту.
У то име, како би показали захвалност за његов допринос креативној индустрији, награда конкурса за најбољи плакат названа је управо по њему.
Извор: Стартуј

Leave a comment