Пријавите филмове на девети 21114 Филм фест!
Позиви за краткометражне селекције деветог по реду 21114 Филм феста су отворене!

unplash.com  Пријави филм!
21114 Филм фест одржаће се од 31. августа до 3. септембра на више локација на новосадском Новом насељу, а селекције које ће чинити фестивал су дугометражна селекција као и три краткометражне – Златни чеп, Интернационална селекција и Анимирани кратки.
Пријавите филмове на девети 21114 Филм фест!
Већ традиционална селекција „Златни чеп”, представиће филмска остварења кратког метра са подручја бивше Југославије. Документарни и играни филмови аутора до 35 година чија се премијера десила максимално 18 месеци пре одржавања фестивала, прве фестивалске вечери такмичиће се за награду публике „Новонасељски Златни чеп”. Селекција за циљ има промоцију младих режисера, аутора, драматурга, аматера и ентузијаста и даје прилику за приказ сопственог дела на великом платну пред многобројном публиком. Селекторка селекције „Златни чеп” је редитељка Ружица Ања Тадић, која ће својим великим искуством и визуром младог аутора одговорно изабрати најбоље!
Интернационална селекција, три године уназад окупља публику заинтересовану за кратке документарне и игране филмове из целог света. Ново насеље ће угостити филмове са различитих меридијана и филмове чија се премијера десила максимално 18 месеци пре одржавања фестивала. Новосадски глумац и редитељ – Игор Павловић ће овог пута своја знања и компетенције искористити у улози селектора Интернационалне селекције.
Селекција „Анимирани кратки” ове године дебитује на фестивалу. Ново културно насеље, покренуто сопственим радом на пољу продукције анимираних филмова, а уз подршку пријатеља и сарадника из света анимације на Насеље доводи селекцију краткометражних анимираних филмова како из региона тако и из целог света. Како мисија 21114 Филм феста оснажује младе уметнике и креативце, ове године ће се као селектор селекције „Анимирани кратки” опробати млад, али веома искусан и посвећен аниматор Марко Драшко.
Селекција „Трешња фест” подкаста биће гост фестивала. Љубитељи треш културе ће уз селектора Игора Ковачевића имати прилику да, као и сваког четвртка увече, сада уживо гледају, коментаришу и оцењују треш филмове. Ваша филмска остварења која никада нису угледала светлост дана, интересантни кућни видеи и спонтани снимци ће бити приказани уколико их пошаљете на мејл адресу –  21114filmfest@gmail.com.
Пријаве за краткометражне селекције 21114 Филм феста шаљу се преко FilmFreeway платформе, а рок за пријаву јесте 1. август 2023. године.
Филмски фестивал на Новом насељу, на јединственим локацијама под отвореним небом прошлих година је прикупио велике симпатије публике. Ове године ће Ново културно насеље премијерно приказати четири филма из сопствене продукције и тиме дебитовати на као филмска продукција.
Извор: Стартуј

Leave a comment