Жур у Дунавском парку уз Кло Кло и Добре људе
Поводом Светског дана музике, ЕУ инфо поинт и Француски институт у Србији организују концерт 20. јуна од 19 сати у Салетли у Дунавском парку. 

Да ли волиш летње концерте?
Од 19 сати наступа инклузивни оркестар Добри људи. Школа за основно и средње образовање “Милан Петровић” годинама уназад организује музичке радионице са циљем укључивања особа са инвалидитетом у културни живот друштвене заједнице. Њихов инклузивни оркестар “Добри људи” награђен је престижним годишњим признањем, у области иновација у инклузији за приступачан музички програм.
Чланови оркестра користе инструменте са специјалним сензорима уз помоћ којих је чак и слабо покретним особама омогућено да активно учествују у извођењу и креирању музике. Ову опрему обезбедили су преко пројекта прекограничне сарадње Мађарска-Србија „Прекогранични звук, плес и слика за особе са инвалидитетом“.
Од 20 сати публици ће се представити новосадски акустични ансамбл Кло Кло. Новосађанима су већ добро познати са својим франкофоним звуком. Имали су прилике да засвирају на великим манифестацијама, а овај пут ће употпунити Жур!
Светски дан музике или „Fête de la Musique“ обележава се сваке године 21. јуна. Први је обележен 1982. године у Француској када су људи позвани да пуштају музику на отвореном како би учествовали у свечаностима. Од тада се проширио на друге делове света и сада је глобална прослава музике.

Leave a comment