Млади за воланом: Безбедност као императив у саобраћају" Удружење „Српска опсерваторија за безбедност саобраћаја“ 25 и 26.05.2023. године у Новом Саду, организовала је 2. Научно-стручни скуп о безбедности младих у саобраћају.

Млади за воланом – опрез!

Како би се повећала безбедност младих у саобраћају неопходно је стално радити на едукацији младих, али и свих других учесника у саобраћају, Зато је удружење „ Српска опсерваторија за безбедност саобраћаја “ изабрало баш ову тему за скуп у коме ће са представницима институција, образовања и привреде размотрити предлога усавршавања система безбедности младих учесника у саобраћају. На скупу ће бити презентована искуства и добра
пракса рада на унапређењу безбедности младих учесника у саобраћају, као и изазови који прате учешће младих у саобраћају.

Скуп је био подељен у три сесије у којима ће кроз панел дискусију бити размењена мишљења у погледу стања, фактора, примера добре праксе, утицаја медија, настанка политраума код младих учесника у саобраћају, затим могућности примене иновативних решење у области осигурања, као и изазова у погледу понашања достављача намирница у саобраћају. Удружење „ Српска опсерваторија за безбедност саобраћаја “ је у периоду 24-25.05.2022.
године у Новом Саду, успешно реализовало 1. Научно-стручни скуп о безбедности младих у саобраћају. Стручном Скупу присуствовали су представници водећих институција са локалног, покрајинског и републичког нивоа који се баве безбедношћу саобраћаја као и доносиоци одлука, професори високошколских институција из Републике Србије и Црне Горе, представник Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, председник Удружења ауто школа, кандидати
за возаче, директор студија за видео и анимације Mosquito video & animation из Београда, студенти Факултета техничких наука из Новог Сада и Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, ђаци завршних разреда средњих школа са подручја града Новог Сада као и представници медија – РТ Војводине. Скупу је присуствовало преко 120 учесника.

Циљ одржавања Скупа је постигнут у пуном обиму. Кроз пленарни рад, панел дискусију, лична сведочења жртава саобраћајних незгода, заузели смо заједнички став по питању безбедности младих у саобраћају и послали јасну поруку у циљу потребе системског приступа решавању проблема њиховог страдања у саобраћају.
За одржавање овогодишњег Скупа  добили смо подршку потпредседника Владе АП Војводине, господина Бранка Ћурчића, Покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај, господина Огњена Бјелића, Градске управе за саобраћај и путеве града Новог Сада, члана градског већа за саобраћај и путеве проф. др Александра Булајића, директора Агенције за безбедност саобраћаја, господина Бранка Стаматовића, директора Департмана за саобраћај Факултета техничких наука из Новог Сада, проф. др Драгана Јовановића и представника.

Leave a comment