У оквиру пројекта Култура за демократију расписан је нови позив за подношење пријава за финансирање програмских и организационих активности културних и уметничких организација. Кроз пројекат Култура за демократију биће пружена подршка независној културној сцени у Србији да подстакне критичко и креативно размишљање на друштвене теме које су од важности за развој локалних заједница.

Пројекат Култура за демократију: отворен нови позив за финансирање

Отворени позив расписан је у оквиру грант схеме за финансирање обуке на послу и подизање капацитета организација и појединаца у области културе и уметности –job shadowing.

Позив има за циљ да изгради капацитете културних и уметничких професионалаца у Србији кроз обезбеђивање грантова за обуку на послу и/или стажирање. Јоб схадоwинг може бити реализован кроз два основна модела:

  • модел стажирање који је отворен за мање искусне културне раднике/це из Србије (кандидате/киње) који/е ће стећи важно радно искуство од хост организације и њених запослених,
  • модел обуке на послу у оквиру кога хост организација ангажује експерта_ткињу који_а може допринети квалитетнијем и ефикаснијем раду организације и њених запослених кроз размену знања и искуства.
    Апликације се могу поднети до 18.05.2023 на grants@heartefact.org,, док се за помоћ при аплицирању, додатна питања и недоумице можете обратити тиму пројекта Култура за демократију на cfdproject@heartefact.org.
    Више информација о расписаним позивима и условима за аплицирање можете пронаћи на овом сајту.

Пројекат Култура за демократију има за циљ да допринесе јачању независног културног сектора како би исти допринео већој друштвеној кохезији и толеранцији на локалном нивоу. Прва фаза пројекта траје од октобра 2021. године до фебруара 2025. и подржава га Влада Швајцарске у износу од 970.000 ЕУР, а спроводи Hartefakt фонд.

Leave a comment