Позивамо студенте које занима тема машинског учења да нам се придруже на бесплатној радионици, у четвртак, 18. маја 2023. године у Inspirahub-у, у оквиру предпрограма за Machine Learning конференцију коју организујемо 19. и 20. маја на Палићу.

УВОД У MACHINE LEARNING – бесплатна радионица за студенте

Бесплатна радионица за студенте

По први пут ове године, MLC 2023 ће имати и „нулти“ дан, 18. маја током којег ћемо организовати бесплатну радионицу увода у машинско учење за 30 студената уз подршку организације DataKolektiv и њихових стручних предавача.

Радионица ће трајати већину дана, прва сесија од 10.00 до 13.00 часова, пауза за ручак, па онда од 15.00 до 18.00 часова.

DataKolektiv ће пружити уводни тренинг у програмском језику Python који ће обухватити теоријске основе као и практичне примене неких од основних метода у МЛ. Тренинг ће бити остварен кроз четири наставне јединице:

  • Теоријски увод у ML (предавање, слајдови; формулација проблема, приступи: надгледано, ненадгледно, и учење поткрепљењем; поставка проблема надгледаног учења и подаци; типичне пословне примене; 2 x 45 минута)
  • Управљање подацима: Увод у Pandas i Numpy za ML (Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 минута)
  • Регресиони проблем: Увод у линеарну и мултипла линеарну регресију (Pandas Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 минута)
  • Класификација: Увод у генерализоване линеарне моделе: биномијална и мултиномијална логистичка регресија (Pandas Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 минута)

Од учесника се очекује основно познавање теорије вероватноће, статистике, и најмање уводно познавање програмског језика Python. Материјали за обнављање знања из вероватноће и статистике ће бити подељени доста пре самог тренинга.

Предавачи

  • Др Горан С. Миловановић, психологија
  • МА Илија Лазаревић, информатика
  • Др Александар Цветковић, математика

Могу се пријавити сви студенти које занима ова радионица, небитно из ког града. Примамо 30 пријава.

ПРИЈАВНА ФОРМА

Leave a comment