Јубиларни XX Национални куп у роботици Еуробот Србијаодржаће се 22. 4. 2023. у холу зграде Научнотехнолошког парка у Новом Саду. Три најбоље пласиране екипе са националног купа квалификоваће се за учешће на европском првенству у роботици „Eurobot 2023“ које ће се одржати у Француској 17.-20. маја. Први такмичарски мечеви почеће ујутру око 9.00 часова.

Да ли те занима ово такмичење?

Свечано отварање такмичења биће организовано у 13.00 часова, док се финални мечеви очекују око 15.00  часова. Такмичење се организује под окриљем Факултета техничких наука у Новом Саду, а под покровитељством великог броја компанија. Донатори такмичења су компаније: 3Lateral d.o.o Novi  Sad, Elmed d.o.o Temerin, UnderIT d.o.o, Enlight IT sourcing d.o.o, као и Научнотехнолошки парк Нови Сад. Спонзори такмичења су компаније: Schneider Electric LLC Novi Sad, Tajfun HIL d.o.o,  Continental Automotive Serbia d.o.o. и Mitsubishi Electric. Такмичење се организује уз подршку Покрајинске владе Аутономне Покрајине Војводинe. Такође, захваљујемо се у име тимова свим другим компанијама и организацијама које су на било који начин помогле поједине тимове и препознали ентузијазам и жељу за стицањем знања из домена роботике.  

У циљу промоције науке, као пратећи програм догађаја, у холу зграде биће постављена изложба на којој ће бити приказани различити роботски и мехатронички системи укључујући колаборативне и мобилне роботе.  

Више информација о историјату такмичења Еуробот Србијакао и о претходним успесима наших тимова на европском тaкмичењу може се пронаћи на следећем линку: http://robot.ftn.uns.ac.rs/Додатне информације о такмичењу „Eurobot“ као и овогодишња правила игре могу се пронаћи на линку: https://www.eurobot.org/.

Leave a comment