Бенд Detour, препознатљив међу поклоницима квалитетног, савременог, електро – акустичног поп звука, наступиће у СКЦНС Фабрици, у суботу, 27. маја 2023. године. Поред познатих хитова, на наступу ће извести и песме са новог студијског албума “Мастер Бластер”.
Улазнице су у претпродаји по цени од 1.200 динара и могу да се купе онлине овде као и на продајним местима Гигстиxа. На дан концерта цена улазнице на билетарници Фабрике износиће 1.500 динара. Врата Фабрике отварају се у 20 часова. Концерт ће почети у 21 час.

Да ли волиш концерте?

До почетка 2006. године ова музичка скупина предвођена аутором, аранжером, продуцентом и гитаристом Ненадом Боргуданом деловала је под именом Yammat да би након разилажења с тадашњим менаџером наставила свој музички пут под именом Detour. Њихова снага није само у најновијим сингловима него и у песмама старијег датума попут „Љето почиње“, „Мјесец“, „Гледано са стране“ и „Пријатељ“, које су се нашле на њихова прва два студијска албума „Detour“ и „ТВ“.

Ипак, трећи студијски албум „А што ак’ ја…“ показао се преломним у њиховом дотадашњем раду, катапултирајући их у статус велике регионалне музичке поп атракције, прикачивши им титулу „перјанице новоталасног попа“. Истовремено су наступали на бројним концертима уз које су дошле и бројне награде. Албум, ношен хит насловима „Срце велико“, „Снијег“, „Далеко“ и „Плешем сама“, осигурао је Детоуру топ места у већини годишњих музичких избора, те Порина за најбољи поп албум у 2014. години.

Почетком 2016. године Ненад потписује можда најуспешнији урадак у свом ауторском раду, песму „Заљубила сам се“ која је похарала домаће топ листе добивши те године од стране Хрватске дискографске удруге признање за најчешће пуштану песму на радију.
Та песма осваја и музичку награду Порин 2017. године у категоријама Песма године и Најбољи наступ групе с вокалом. Детоуровци се могу похвалити и наградом за групу године у 2016. што је уз распродат концерт у загребачкој Творници културе био најбољи могући начин обележавања слављеничких десет година постојања. Пратила га је и промоција хваљеног албума „ДЕТОУР 10“, који је понудио ново читање познатих песама групе, снимљених у освеженим и промењеним аранжманима.

Након „Заљубила сам се“, пети студијски албум „Tourdetour“ успешно се представио кроз песму „Бирам“ – номинација за Порин у катеогријама Песма године, Најбоља изведба групе с вокалом и Најбољи видео – наставља се кроз хитоидни сингл „Без тебе“, те „Викенд“ и „Скривена“. Музички критичари сврстали су га у сам врх најбољих албума у 2018. години.
Детоуровци ће свакако памтити крај 2018. због свог највећег концерта у каријери одржаног у Малој дворани Дома спортова коме су претходили сјајни распродати концерти у Творници културе, Vintage Industrial Baru и К.Д. ‘Ватрослав Лисински’ с групом Pavel.

Почетак 2019. године доноси им нова признања када с актуелним албумом „Tourdetour“ на новинарској музичкој награди “Rock&Off“ односе награду у Pop&off категорији, а ни на музичкој награди Порин нису остали празних руку, победивши у категоријама за Поп албум године и Најбољи наступ групе с вокалом. Електро попистичка „Има и нема“, те винтаге акустик балада „Слике о нашим данима“ синглови су који су затворили овај изузетно успешан музички материјал. Своју креативност и ауторску виртуозност Ненад наставља потврђивати кроз најновије синглове „Шарена“, „Славље“, „Hawaii“ i „Klaun“ које отварају причу шестог студијског албума.
Први пут наступају на Загребачком фестивалу 2022. године и побеђују песмом „Некад је било боље“ која је према гласовима стручног жирија и радијских уредника окупљених у Хрватској удрузи радијских накладника ХУРИН, проглашена најбољом песмом овог легендарног глазбеног догађања.
Након 17 година рада с песмом „Мастер Бластер“ Детоуровци по први пут одлазе на Дору, избор хрватске песме за песму Евровизије, и својим наступом и изведбом остављају упечатљив утисак.

Leave a comment