Препознајући младе као важан део заједнице и њихово образовање као кључни покретач развоја друштва, компанија Coca-Cola HBC Србија у сарадњи са Министарством просвете расписала је конкурс „Чувамо таленте у пуној снази“ за доделу 25 вредних студентских стипендија, у укупном износу од 50.000 евра. Пријаве на конкурс биће отворене од 30. марта до 21. априла 2023. године.

Укупно 50.000 евра за 25 најбољих студената – Постаните стипендиста Coca-Cola HBC Србија

Пријави се и буди стипендиста Coca-Cole!

Право учешћа на конкурсу имају редовни студенти друге до претпоследње године основних/интегрисаних академских студија државних факултета у Републици Србији (економски факултети, факултет организационих наука, електротехнички факултет, машински факултети, саобраћајни факултети, инжењерски факултети, факултети техничких наука и електронски факултети) са просеком оцена изнад 8.50, који су држављани Републике Србије.

Износ стипендије по студенту је 2.000 евра, а пријаве за Конкурс могу се слати путем образца на следећем линку: ЧУВАМО ТАЛЕНТЕ У ПУНОЈ СНАЗИ.

Министар просвете Бранко Ружић изразио је захвалност компанији Coca-Cola HBC Србија што и овим конкурсом, још једном, исказује друштвену одговорност.

„И овде нас је повезао исти циљ, а то је да стварамо још боље и квалитетније услове за школовање наших студената. Министарство просвете кроз различите пројекте ради на унапређењу услова за учење и студирање. Важно је да на различите начине подржимо наше талентоване ученике и студенте“, истакао је Ружић. Он је навео да ће Министарство наставити да инвестира у високошколске установе, изградњу нових домова, али и да додељује стипендије и кредите најбољим ученицима и студентима у Републици Србији.

Генерални директор компаније Coca-Cola HBC Србија и Црна Гора Светослав Атанасов навео је да су млади највећа снага сваког друштва, те да им је, посебно у временима сталних промена, потребна подршка и оснаживање. „Зато поред два програма за младе, Coca-Cola подршка младима и Coke Summership летњих пракси, покрећемо и иницијативу Чувамо таленте у пуној снази. Ова иницијатива инспирисана је обележавањем нашег јубилеја, 25 година пословања у Србији“, рекао је Атанасов. „Баш као што је наше пословање након четврт века достигло своју пуну снагу, тако желимо да подржимо младе таленте да остваре своје пуне потенцијале. Поред новчаних стипендија, планирамо да обезбедимо и друге форме подршке стипендистима, попут менторства и прилике да упознају начине рада једне компаније као што је Coca-Cola HBC“, поручио је Атанасов, позивајући младе да се пријаве и постану стипендисти.

Компанија Coca-Cola HBCСрбија до сада је подржала на десетине хиљада младих у њиховом професионалном и личном развоју, кроз различите програме и иницијативе. Један од примера је и национални едукативни програм „Coca-Cola подршка младима“, који младима у Србији од 18 до 30 година омогућава да унапреде своје вештине како би лакше дошли до посла или покренули сопствени бизнис. Поред тога, компанија већ 11 година отвара своја врата за практиканте, кроз летњи програм праксе Coke Summership. До сада је скоро 300 младих обавило праксу у компанији, од којих се преко 70 њих запослило у Coca-Cola HBC Србија по завршетку Coke Summership програма.

Компанија је недавно освојила прво место у категорији послодавац лидер, по мишљењу младих који су учествовали у AIESEC Youth Speak анкети.

Текст Конкурса доступан је на следећем линку.

Извор: Стартуј

Leave a comment