Када одлучимо да се хранимо здраво и да тренирамо, почнемо да водимо рачуна и о уносу протеина, угљених хидрата и њиховој комбинацији а све у циљу наше лепоте и здраља. Па када то радимо и аматерски,  мало по мало, све више читамо чланке на ту тему, слушамо савете у теретани, читамо спецификације суплемената, погледамо рекламе на друштвеним мрежама и слично. Интересовање се проширује оним темпом како нас резултати мотивишу.

Порука је: Бавимо се својим животом и ту нас чека толико посла да ћемо увек бити  ангажовани на најбољи могући начин.

Време је за акцију! Смућкајте протеин и наградите себе током или након тренинга!

Моја дневна рутина постала је да вечеру прескачем и да већи број сати спојим да не једем како бих ујутру детоксиковала црева  размућеном глином. Самим тим желудац се навикне да не ради и не тражи ми се храна у том периоду. Пар дана буде тешко, затим пређе у рутину. Ујутру попијем чашу воде са белом глином која се преко ноћи спустила на дно, а претходно пре пића размутим кашиком талог. Након тога не једем неких 20 минута и онда креће први мини оброк пре поласка на посао.

Такође због обавеза увече идем на тренинг,  самим тим не осећам глад уколико попијем сурутку у праху или whey протеин, током или после тренинга размућен у води. Имате на упутству наведено  како да користите протеин, унутра је и пластична мерица. Обично иде једна мерица у паковању од 20 грама, стога иду две мерице или купите једнократно паковање од 30 грама што вам је свакако скупље.

Нахраним мишиће, заварам глад и будем задовољна. Кад се на нешто навикнемо ми тако и радимо аутоматски без много отпора зато је добро да уводимо добре навике. После све иде лагано и резултати излазе на видело.

Уколико идем на трчање такође понесем размућен протеин да ме засити. Да ли је то потпуно исправно  –  питање је за професионалце,  свакако на својој линији видим позитивне резултате у односу на претходно стање стога настављам тим путем. Уколико желимо да се професионано бавимо спортом или желимо драстично да смршамо онда нам је потребан заиста стручњак који ће нас исправно упутити. Уколико желимо да водимо рачуна о себи аматерски онда ослушкујмо своје тело шта нам се тражи шта не, шта нас гоји, надима, нервира и слично и тим путем се  руоводимо при уносу витамина, минерала, упражњавањем активности и менталне хигијене.

Сузана Марјановић

 

 

Leave a comment