Пријави филм за 21. Ухвати филм
Конкурс за филмове за 21. Међународни филмски фестивал “Ухвати филм”, који обухвата пројекције домаћих и иностраних краткометражних филмова на тему инвалидности, отворен је до 10. априла 2023. године.

Пријави филм! 

Филмови треба да имају макар једног актера особу са инвалидитетом (није нужно да филм говори о инвалидитету), подстичу на размишљање, покрећу промене, али уједно да буду, иновативни и филмски квалитетни. У селекцију улазе само остварења до 30 минута, најмање ДВД квалитета, која имају титл на СР/ХР/БиХ/ЦГ односно на енглеском језику.

Пријаве се шаљу путем интернета: платформи на којима је отворен конкурс за 21. Ухвати филм (Filmfreeway, Festhome, CLICKFORFESTIVALS) или на мејл uhvatifilm@gmail.cом. За пријаве на мејл потребно је доставити и: попуњен пријавни формулар, биографију, 2 фотографије из филма, дијалог листу у .срт формату и трејлер (ако постоји).

Конкурс је регионални – јединствен за сва четири издања Ухвати филма. Стручни жири из домена филма и инвалидности селектоваће филмове за Ухвати филм Нови Сад, који ће ући у ужи избор за приказивање на Ухвати филм издањима у Ријеци, Бањалуци и Котору! Постоји могућност да филмови, буду изабрани и за друге додатне програме Ухвати филм бренда: едукације по школама, пројекције намењене деци и филмске караване дуж региона.

Фестивал добитник је награде Први глас грађана у оквиру кампање Покретачи промене 2022, коју је организовала Београдска отворена школа. Управо зато, Ухвати филм 2023 одржава се под слоганом Покренимо промене и шаље поруку да промене које начинимо сами, јесу видљиве и важне, али промене које чинимо заједничким снагама, имају моћ да мењају свет.

Ухвати филм једини је регионални филмски фестивал о инвалидности, али и најприступачнији филмски фестивал у региону. Одржава се са циљем афирмације домаћих и иностраних играних, документарних и анимираних филмова, чији су актери особе са инвалидитетом, као и промоције могућности и изазова особа са инвалидитетом (са посебним освртом на вишеструко маргинализоване групе) кроз уметност.

Више детаља, можете наћи и на званичном сајту Фестивала.

Извор: Стартуј

 

 

 

 

Leave a comment