Хуманитарна организација „Нађи Раула“ из Ниша уз подршку породице Милић, Универзитета у Нишу и компаније „Књаз Милош“ организује девети Форум младих научника. Форум се одржава у среду, 10. маја 2023. године у Свечаној Сали Универзитета у Нишу.

Да ли те занима Форум младих научника?

Јован Милић, оснивач Форума младих научника и Х.О. „Нађи Раула“ истиче разлике у односу на досадашња издања форума:

„Сваке године се трудимо да будемо иновативни, трудимо се да у Ниш доведемо најбоље младе и талентоване људе из Србије и региона. Сви ми који смо се у једној животној фази бавили науком или се и даље бавимо науком, угледали смо се на бројна научна имена“ – истиче Милић и додаје: „Тесла, Пупин, Миланковић, Милева Марић Анштајн су људи који су својим радом учинили свет напреднијим, другачијим, иновативнијим. Зато је и слоган овогодишњег Форума „стазама великих научника и управо у оквиру панела са истим називом истичемо 5 младих и талентованих људи из целе Србије.“

Кроз панел дискусију и мотивационо предавање присутни ће имати прилику да упознају неке нове клинце, младе таленте, који полако корачају у свет науке и иновативности.

Како истичу организатори, јавности ће бити представљено 5 младих и талентованих људи из Србије и то из Математичке гимназије у Београду, Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу, Електронског факултета итд.

У склопу свечаног отварања Форума очекује се наступ Дечијег хора „Чаролија“, Војног оркестра из Ниша али и студената Факултета уметности у Нишу. Учешће на догађају могу узети сви заинтересовани и то пријављивањем путем сајта Х.О. „Нађи Раула“:

„Као и до сада, улазак на догађај је бесплатан за сва заинтересована лица, неопходно је да се заинтересовани пријаве путем сајта наше организације и да пошаљу име, презиме и контакт телефон“ – истичу из организације „Нађи Раула“.

Подсетимо, први Форум младих научника организован је пре девет година, када су се ученици средње техничке школе организовали и покренули догађај где би говорили о проблемима са којима се суочавају. Годинама, Форум је постао догађај који окупља велики број младих људи и једини је догађај оваквог типа у Србији.

Извор: Стартуј

 

Leave a comment