Шеснаесту годину за редом, Удружење студената технике Европе – Београд организује пројекат “Београдски дани инжењера”, који ће се одржати од 6. до 9. априла. Пројекат се састоји из два дела, такмичарског и едукативног.

Постани и ти део “Београдских дана инжењера”

Да ли те занимају Беорадски дани инжењера?

Такмичење, намењено студентима природно-математичких и техничко-технолошких факултета Универзитета у Београду, тимског је карактера и обухвата две категорије: студију случаја и иновативни дизајн.

Иновативни дизајн је категорија у којој се од тимова захтева да осмисле уређај, односно технологију којом се на најефикаснији начин може решити проблем на задату тему, коју затим презентују пред стручним жиријем. У категорији Студија случаја, задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири.

Поред такмичења, Београдски дани инжењера студентима нуде и разноврсне радионице за развијање личних вештина, интеракцију са представницима компанија, као и Сајам иновација, на ком ће бити представљени иновативни производи и уређаји из света науке. Београдски дани инжењера имају за циљ да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера и испоље креативност и флексибилност – вештине које ће им користити у даљем раду.

Удружење студената технике Европе – Београд је невладина, непрофитна и аполитична студентска организација БЕСТ (енг. (eng. Board of European Students of Technology) окупља студенте инжењерских усмерења са 86 универзитета из 30 земаља Европе.

Пријаве за учешће на “Београдским данима инжењера” ће бити отворене од 10. до 25. марта на сајту bdi.best.rs  где можете пронаћи и више информација о пројекту.

Извор: Стартуј

Leave a comment