Фестивал науке, чије ће 16. издање под слоганом „Ново доба“ бити одржано на Београдском сајму од 4. до 6. маја 2023. године, објавио је позив за волонтере. Сви заинтересовани позвани су да раде као научни промотери са научницима, кроз интерактивне и интересантне поставке осмишљене само за ову прилику. У сарадњи са МЕНСА Србија, за све заинтересоване волонтере на овогодишњем Фестивалу науке биће спроведено бесплатно МЕНСА тестирање, у термину који ће бити накнадно одређен.

Фестивал науке објавио позив за волонтере Фото: Оксана Тоскић

На Фестивалу науке учествују факултети, институције, удружења и појединци из Србије и из иностранства. Фестивал науке на овај начин скреће пажњу на важност науке и научног начина размишљања и генерише младе људе који размишљају у овом правцу. Биће представљено преко 40 поставки из различитих научних области.

За потребе презентације на поставкама и рад са публиком, потребни су заинтересовани млади људи који имају искуства у комуникацији. Основни услов за будуће волонтере је да буду са научном облашћу коју представља фестивал, да буду комуникативним и спремни за рад са великим бројем посетилаца Фестивала науке.

Пријаве се достављају на kontakt@festivalnauke.rs најкасније до 1. априла 2023. године, а потребно је навести име, презиме, годиште и факултет који се похађа, са неколико реченица о посебним областима интересовања. Сваки волонтер ће након фестивала добити сертификат са потврдом о учешћу.

Након двогодишње паузе, највећи регионални догађај посвећен промоцији науке овог пролећа враћа се дружењима уживо. Овогодишњи Фестивал науке под слоганом „Ново доба“ представиће заљубљеницима у науку занимљиве програмске целине као што су Зона интерактивних поставки, Научно-фантастична бина, Експертинејџери, и Мала зона, део за најмлађе посетиоце Фестивала (4-10 година старости).

Фестивал науке поново је покренут захваљујући генералном спонзору, компанији НИС, која је уз фестивал више од 10 година, подржавајући верно све научно-популарне изазове. Фестивал је подржала и ЕРСТЕ банка, традиционални спонзор манифестације.

Детаљне информације о програму овогодишњег фестивала, као и о продаји улазница, биће ускоро доступне на званичном сајту festivalnauke.rs, као и путем друштвених мрежа фејсбук, Инстаграм и тикток.

Извор: Стартуј

Leave a comment