Окрепљујућа бела чорбица пуна поврћа и меса је прави мелем за ваше тело и душу. Направите је по домаћем рецепту, да буде пуна лепих укуса и витамина.
Ево примера мог рецепта:
Потребно је одокативно:
- 5- 6 цветића броколија
- 5-6 цветића карфиола
- 3 шангарепе
- 3 кромпира
- 1/4 празилука
- 1 целер
- 1 веза першума
- пола кашичице вегете
- пар зрна бибера
- 1 јаје
- павлака за кување
- 3 кашике киселе павлаке
- пола кашичице куркуме
- 1 шницла белог меса
- мало маслиновог уља
- 1 пилећа коцка за супу
- 1 кашика јабуковог сирћета или пола 1/4 лимуна
Потребно је исецкати ручно или у сецкалици поврће које је наведено или по избору. Пропржити месо мало у тигању само да окрезне у маслиновом уљу. Додати са поврћем да се кува и додати зачине. Додати пилећу коцку мада није обавезно уколико имате домаће пилеће месо и све зачине. Месо пре лаганог пржења уваљати у куркуму. У одвојеној посуди умутити једно јаје и помешати са киселом павлаком и додати 2-3 кашике прокуване воде наше чорбице са поврћем. Након тога умућену масу разлити у чорбу са површине постепено, како не би остале грудвице лагано мешати при додавању. Додати павлаке за кување колико је потребно да маса добије кремасту структуру. Додајте 1 кашику јабуковог сирћета или нацедите мало лимуна да добије киселкаст укус. Чорбица је готова!
Шири се пријатан мирис и још лепшти изглед жућкасто-беле чорбице пуне здравља. Део можете заледити за касније, а сада уживајте у свежој топлој чорбици која у себи садржи и здраве масти, протеине и витамине потребне организму. Кремаста текстура бело -жуте боје, мало масти домаћег пилета на површини, а у дубини бело месо и шарениш поврћа – мелем за тело и душу! Пријатно!
Сузана Марјановић